Dr. Michael Laitman

Recept a békére

Kérdés

A szélsőjobboldali mozgalmak megerősödnek Európában. Általában, ha egy személy nem lát megoldást egy problémára, hajlamos elfogadni  a nyilvánvaló egyszerűségét a radikális panaszoknak. Hogyan tudjuk bemutatni az üzenetünket mindennek ellenében?

Válasz

Először sok tudományos tény létezik. De a tudósok nem tudnak komoly fórumot adni a mondandójuknak jelenleg, így nekünk kell megfelelően megszerveznünk ezt, olyan módon hogy megmutassuk a racionális „magot” a tanácsainkban.

Emellett, nem szabad elfelejtenünk, hogy a radikális trendek egyfelől egyesítik az embereket, másfelől konfliktushoz és háborúkhoz vezetnek. Itt el kell magyaráznunk hogy ezek az irányultságok ellentétesek a természettel. A teljes kölcsönös kapcsolódás jelenlegi feltételei mellett mindenféle konfliktus komoly következményekhez vezetne.

Ezért nem tud Európa most széttörni. Először is, ez nem Németország érdeke. A németek készen állnak Eurók milliárdjait fizetni, csak hogy megelőzzék hogy ez megtörténjen. Végül is, látják hogy ez hová vezet: a piacuk elvesztéséhez. Ha leválasztod magad, másnap a gazdaságod elkezd fuldokolni. Tehát mindenki veszít az EU széttöredezésével.

Napról napra tisztábbá válik, hogy a protekcionizmus nem megoldás a jelenlegi problémákra. Ez nagyon korlátozott módon használatos, de egészében mindenki megérti már a tényt hogy kölcsönösen kapcsolódunk, és hogy ezt a kapcsolatot nem lehet elszakítani. Ezt csak háborúval lehet lerombolni, azaz szélsőséges cselekedetekkel, és nincsenek köztes módok erre.

Remélem, hogy képesek leszünk elkészítenünk a módszerünket, és be tudjuk csomagolni azt egy olyan módon, hogy az emberek az alapvető elképzelést megértsék. Azt ajánljuk, „Ellenőrizzük le a hatékonyságát együtt”, ennek eredményeképpen meg kell teremtenünk egy olyan fórumot, ami a kölcsönös kapcsolat felé vezet az emberek között, egy új minőségi szinthez, ami az alapja mindazoknak a változásoknak, ami a világban meg fog történni, az emberiségben.

A környezet az a tényező, ami elhozza a változást az embereknek egy olyan módon, hogy segíteni fog nekik alkalmazkodni a kapcsolathoz, ami már létezik közöttünk, hogy egyetértsenek vele, megértsék azt, és választás híján részt vegyenek benne. Nem kell angyalnak lennem. Egyszerűen megértem, hogy nincs más módja, és jó kapcsolatban kell lennem mindenkivel, és meg kell próbálnom behangolnom magamat ugyanerre a hullámhosszra belsőleg is: gondolatokban és vágyakban. Miért? – mert azoktól függök.

Csak külső hatás szükséges, hogy ezt elérjem, és mindenki felfogja a lényegét annak, hogy mi történik. Az emberek különféle példát és magyarázatot kapnak, és így az üzenet alapelvei fel lesznek fogva. Ez önmagában elég, hogy pozitív változásokat hozzon a világba.

A problémánk az egoizmus. Senki nem vonja kétségbe a tényt, hogy ez a negatív erő a személyes szinten, a politikai szinten, és minden más szinten is. Ezt meg kell csak „édesíteni” kicsit, ez minden. Ha érezzük a kölcsönös függőséget egymás között, érezni fogjuk, hogy nem kell hazudnunk egymásnak, és képesek leszünk egyetérteni a kormányzati szinten is, hogy ne romboljuk szét a bolygónkat.

Ez mind az oktatástól függ, aminek egy egyszerű igazságon kell alapulnia: Egymástól függünk, és semmit sem tudunk ezzel kezdeni. Nem létezik másféle módja a kapcsolatoknak. A világ a közös otthonunkká vált, és ebben a közös otthonban nincs értelmesebb dolog az egyetértésnél. Milyen más módja lehet a dolgoknak? Ideje már ezt nem „utópiának” hívni. Ma erre égető szükség van.

Már beszéltünk erről az ENSZ-szel, és az UNESCO-val. A jövőben ezt a fórumot megmutatjuk a nyilvánosságnak és a küldöttségeiknek – először megkapjuk a szakértők véleményét, aztán alkalmaznunk kell azt. Legelőször is, muszáj kinyílnunk, fejlődnünk, és a módszert az emberiség számára fogyaszthatóvá tenni.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,300 seconds.