Dr. Michael Laitman

A Fukusimai plutónium most a bolygó rendszerében cirkulál

A hírekből (forrás: Activist Post)

Egy napjainkban a Környezeti Rádióaktivitási Hírlevélben publikált tanulmány igazolta, hogy a rádió aktív eső, a Fukusimai nukleáris szerencsétlenségből kiszabadult szennyezéssel, elérte Európát, Litvániát, és az ebben lévő plutónium, a leghalálosabb ember készítette elem.

A tanulmány szerzőivel összhangban, a radioaktív sugárzás koncentrációjának mérése jelzi, hogy a magasnyomású, nagytávolságú légtömegmozgás Japánból, a Csendes óceánon át, Észak Amerikába, az Atlanti térségbe, Közép Európába, gyakorlatilag mindenhova eljuttatta a szennyezést.

Mit jelent az, hogy minden régióban a légáramlás – amely átöleli az északi féltekét – mindenhová elsodorhatja a plutóniummal szennyezett esőt?

Ebben a tényben az a legzavaróbb, hogy amikor megértjük, hogy nincs olyan, hogy biztonsági szint, és hogy a kár (emberi időskálán mérve) nem kerülhető el: a plutónium felezési ideje 24 200 év, az uránium – 238 izotópé pedig 4m5 millió év, amely több mint a bolygó kora.

Hozzászólásom

Természetesen, a jövő attól a képességünktől függ, hogy képesek vagyunk vagy sem egy megfelelő kapcsolatot építeni az egoizmusunk felett. Különben nincs esélyünk túlélni a világban, melyet önmagunknak alkottunk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.