Dr. Michael Laitman

Mi nem értjük Őt

Baal  HaSulam: “Bevezetés a Tíz Szfira Tanulmányába”: “És tudnunk kell, hogy az oka annak a távolságnak, hogy mi távol vagyunk az Istentől…  Azért van így, mert ez lét a forrása az összes fájdalmaknak és szenvedéseknek, és az összes hibának és rosszindulatnak, amelyben mi sikertelenül beleestünk, és azt várjuk, hogy mentsen meg az Isten. Ezzel együtt természetesen azáltal, hogy megszüntetjük ezt az okot, azonnal megszabadulunk minden bánattól és fájdalomtól. És megmondom, hogy az eredeti oka nem más, hanem az, hogy “nagyon kevéssé értjük, az Úr felügyeletét a teremtményei felett”, azaz, hogy nem értjük Őt helyesen”.

Ezért, az egész problémánk az, hogy nem értjük meg az Ő vezetését és felügyeletét. Akkor gyerünk értsük meg!

De nem, mi valójában nem akarjuk ezt. Ezért, a legfontosabb dolog számunkra az Ő felügyeletének a felfedezése, az Ő viselkedésének velünk szemben, és a kapcsolat Vele. Mivel ennek a kapcsolatnak olyan formája van, olyan képlete, egy olyan formátuma, amit lehetetlen számunkra egyszerűen megtalálni.

Egy olyan vonalról beszélünk, amely köztünk és az Ain Sof között van. Az “Ain Sof Fénye” valójában Teremtő viszonya felénk, amely az összes kör felett található. Más szavakkal, ez a vonal átmegy az összes körön egészen a középső pontig.

Mi magunktól nem vagyunk képesek „megszerezni” a Teremtőt, de ez a vonal útján mi képesek vagyunk megépíteni, és felfedezni az Ő viszonyát felénk. Így emelkedünk fel a spirituális létra fokozatán. A végén, amikor átmegyünk minden fokozaton, akkor elérjük a végső korrekciót. Mi behozzuk a Fényt a vágyunkba, minden körben.

És ez lesz a jele, hogy miután megjavítottuk a vágyainkat, érezzük a Teremtőt és a megértjük Őt. Végül is, mi csak Őt fedezzük fel, mert „nincsen más Rajta kívül.”.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.