Dr. Michael Laitman

Hagyjuk a Zohárt behatolni a szívünkbe

Ez a környezet, a csoport  lehetővé teszi számunkra, hogy lelkesedést kapjunk a barátoktól,  akkor is ha a csoport tagok  olyan szinten vannak csak mint én, vagy még ha talán gonoszabbak is.  Még akkor is, ha ők olyanok is, mint a gyermekek, akik ösztönösen vonzódnak valami magasabbhoz, habár még mindig nem értenek semmit. Fentről kapják a nyomást, és ők ezáltal elérkeznek a csoporthoz, lelkesedéssel és kezdeti csodálattal. Egyértelmű, hogy még nem rendelkezünk a saját erőnkkel, de már segítséget kaptunk a korrekció felé vezető úton.

De nekem hozzá kell járulnom az ő külső cselekedeteikhez az én szándékommal, azzal, hogy  én belefoglaltatva akarjak lenni az ő sóvárgásukba. Csodálnom kell a tetteiket, fel kell vennem tőlük az energiáikat és a benyomásokat, eggyé kell hogy forrjak velük, és ehhez kell, hogy hozzá adjam a szándékomat. Magamévá kell tennem a lángolásukat, éreznek kell, azt, hogy úgy szeretnék lángolni, mint ők. Meg akarom majd ezáltal kapni az adakozás fontosságának érzését, még akkor is, ha nem is kapok visszajelzést, és nincs lehetőségem ebben a helyzetben a saját hasznomra tenni.

Ilyenformán, ha én irányítom a szándékomat, a barátok külső cselekedetei felé, akkor én felemelkedhetek, tanulhatok, és adakozást kaphatok a csoporttól. Nem számít, hogy milyen szinten van a csoport, én mindig csatolhatom hozzá az állapotomat, a szándékomat, és így emelkedhetek fel.

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb, hogy ha a Zohár tanulása alatt, meg kérdezzem magamtól, hogy én azért foglalkozom ezzel, és azért aggódok, hogy ez segítsen engem. Hogy én valóban nem akarok semmit ezen kívül? Valóban olyan nagy az én aggodalmam?

Mi már sok éve együtt vagyunk, és együtt töltöttünk el éveket. Vajon mi a helyes irányba haladunk?

Nagyon fontos az ember fejlődésében az, hogy amikor ülünk a könyv előtt, meglássuk benne, az adakozásban, a megmentésünket. Elhagytam az összes többi befolyásoló forrást, kipróbáltam őket és bebizonyosodott, hogy üresek és szárazok. Amikor kinyitom a Zohár Könyvét, megérzem benne a hatalmas Erőnek a lélegzetét. De azt is érzem, hogy mintha le lennék vágva erről az erőről egy szeparáció által. Ezen a ponton elkövetek mindent, hogy megtörhessem  a jeget a szívem körül, azért hogy e Könyv befolyásolni tudjon engem.

ford: BS

lekt: KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.