Dr. Michael Laitman

Csodálatos torta spirituális töltelékkel

Kérdés

Lehetséges, Felső Kapcsolat kitöltés nélkül?

Válasz

Nem létezhetne a kapcsolat a vendég és a házigazda között, ha nem lenne kitöltés. Ha én megszorítást végzek, leválasztom magam a megszerzésről, de én nem vagyok képes reagálni a Felső viszonyára. Kapcsolatom csak a kitöltés útja által lehet Vele, amelyet én Tőle kapok.

Még ha csak egy keveset is kapok tőle, mondjuk “egy szelet tésztát” a tele asztalon levő finomságokból – ebben a tésztában érzem az ő viszonyát felém. Pontosan éppen azért fogadom el, amit kapok, mivel én megszorítom magam, azért hogy ebben a tésztában érezzem a felém való viszonyát.

Másképp én nem tudom felfogni hogyan viszonyul hozzám. A Fényen keresztül érezhetem a szeretetet és gondoskodást, amely érkezik hozzám. Én elfogadom ezt a szelet tésztát, azért hogy mindezt érezzem, de nem, csak úgy egyszerűen élvezem ezt önmagam érdekében, mert ez a klipa (héj), az ego, hanem ezen belül építem ki a viszonyomat a Teremtővel. Azért, hogy elérjem a forma egyezést, az egyensúlyt vele. Ez az állapot az úgynevezett homeosztázis természet, vagy harmónia a természettel.

Ha én ilyen állapotban vagyok a Teremtővel, akkor közöttünk egy különleges viszony képződik. Ez azt jelenti, hogy én már egy bizonyos spirituális szinten vagyok:1, 2, 3…

De itt van egy kérdés. Hogyan tovább? Mivel ez a rendszer leblokkol engem, és én nem vagyok képes többet felfedezni, azon kívül, amit felfedeztem. Én kaptam a házigazdától, visszaadtam neki, azonos viszonyt teremtettünk egymás között, mi olyanok vagyunk, mintha jót tennénk egymással és ezen keresztül örömet adunk egymásnak. De hogyan tovább?

Ha nem érezzük a hozzáadott hiányt, akkor nem tudunk kimozdulni innen. Ami fontos az az új hiány.  Mi legyen az én új hiányom?  Az étel, a házigazdával való kapcsolat megerősítése, vagy mélyebb kapcsolat vele?

A felkészülésemnek megfelelően, felfedezek magamban egy új hiányt. Végtére is, érezni akarom a hiányt egy erősebb, mélyebb kapcsolatra a házigazdával. Azért, hogy felfedezzem a helyes hiányt házigazda felé, szükségem lesz nagyobb étvágyra és a kotolókra az ételekből.

De, lehetséges, hogy a hiány a kóstolók által feltárul, mielőtt sóvárognék a házigazdára. Itt attól függ, az én megközelítésem a fejlődéshez, hogy a szentség oldaláról vagy a klipa (héj) oldaláról érkezem

BS.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,652 seconds.