Dr. Michael Laitman

Hány fényévre van tőlünk az Ő megértése?

Kérdés

Kezdetben volt a Teremtő gondolata, és azután megvalósította a teremtés gondolatát, létrehozta a világokat felülről lefelé. Mi a különbség a Teremtés terve és a Teremtés gondolata között?

Válasz

A különbség, a Teremtő alapgondolata és köztünk: a hatalmas távolság. Először mi kiemelkedünk a BIA világából az ACILUT világába. A BIA világai az anyag és az anyagba öltözött forma. Azután elérkezünk az absztrakt formához és utána az eszenciához. Mi most még nem értjük és nem fogjuk fel ezeket, de úgy látható, hogy megszerezzük.

A mi világunk példájából mondhatjuk, hogy ha én cselekedeteket végzek, akkor, ahogy írva van „Mi a cselekedet által ismerjük meg Őt” megkaphatjuk a Teremtő elérését. Természetes, hogy mi a Fény segítségével „építkezünk”, mert magunktól nincs erőnk „építkezni”. Mi “téglák” vagyunk. De ahhoz, hogy valamilyen szerkezetet építsünk magunkban, szükségünk van egy közbelső eszközre, amely összeköt minket egyé, és mi elkezdjük megérteni, hogyan építette fel a Teremtő a Mindenséget és miért törte szét azt. Azért hogy mi újra építsük a szerkezetet és felfedezzük benne az Ő gondolatát, az értelmét!

Baal HaSzulam elmagyarázza a “Cselekvő elmében”, miután én megfigyelek egy bármilyen Teremtést, akkor én elérem annak a vágyát, és értelmét, aki ezt végrehajtotta. Fokozatosan elérek egy olyan állapotot, amiben én egy kompozíció része vagyok, és egyre mélyebben belehatolok az érzelmeimmel. Akkor én már érzem annak a karakterét is, a természetét is, és képes vagyok őt magát (az alkotót) is elérni a cselekedetein vagy a teremtésein keresztül!

Ez a mi világunkban is megtörténhet, mivel ez a világ egy magasabb természetből származik. A Teremtő az, aki megteremtette a teremtményeket egy különleges rendszeren belül. Aztán összetörte mindezt, hogy újra építsük ezt a puzzle-t a törött darabkákból.  Az azáltal, hogy mi összeépítjük a puzzle-t, mi Őt érjük el, mivel Ő belehelyezte magát!

Ő nem rejtette el magát ebben a rendszerben, Ő bele adta minden részét, az elméjét, és a hozzánk való viszonyát és az Ő saját érzésvilágát. Ha mi összerakjuk ezt a puzzle-t, mi nem csak megkapjuk ezt a korrigált képet, hanem elkezdünk létezni is ebben a csodálatos világban. Mi megkapjuk az általános törvényt ebben a rendszerben, az egyetlen törvényt: a Szeretet Törvényét!

Mi megkapjuk azt az egységet, amely működik ebben a rendszerben, amely magában foglalja a Felső Erőt, amely építette ezt az egész rendszert. Ebben az Egyetlen Erőben felfedezzük a Teremtő felénk való viszonyát, AHP-nak (Ozen, Hotem, Péh -) az alsó részét amelyet Malchutnak nevezünk.

Bár, még mindig nem tudjuk bizonyossággal, de az természetesen lehetséges, hogy mi megkaphatjuk felső részt is, a Ketert (korona), amely levált tőlünk, mert van egy ilyen vágyunk is.

Ezt lehetetlen állítani teljes bizonyossággal, mert ezek az állapotok a korrekció végén léteznek, a kijelölt mai feladatainkon túl.

A folyamat segítségével, végül is megszerezzük a Felső Értelmet és nem csak a Tervét, hanem magát a Teremtés Gondolatát is, a Felső gondolatát, és belefoglalhatjuk magunkat. Ez a mi célunk: hogy megszerezzük a Teremtés Alapgondolatát, hozzá emelkedjünk, és befogadjunk a Teremtőt, azaz, eggyé váljunk vele.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.