Dr. Michael Laitman

Az elválasztásból érjük el a tökéletességet

Kérdés

Hogyan ébresszük fel az irigységet (a fejlődésre való vágyat) a csoportban, mint ahogy a Zohár alkotói tették, miszerint hogy „akarjam a hasonlóságot velük, és ez által a szintjükhöz érjek”?

Válasz

Ez nehéz. Mert Ők nagyon távol vannak még tőlünk és nem értjük meg még őket. Ráadásul, mi még egyáltalán nem is érthetjük meg, hogy ki az az ember, aki ráébred az egész Teremetésre, és olyan helyen lakozik, ahol minden Fénnyel van kitöltve. Ahol az ember felfedezheti a Törvényeket, amelyek vezérlik az egész Teremtést, a mi világunkon túlról. Ahol Ő képes megérteni és érezni mindazt, amit a természet nyújt számára, képes megérteni és érezni a Hatalmas Értelmet, a Hatalmas Gondolatot, amely mindent működtet a mi világunkban. Ez az ember tudja, ismeri ezt a Harmóniát, amelyben az összes Teremtés Törvénye összekapcsolódik egymással.

Pontosan ez adhatja meg az élvezetet. Mivel mi azt gondoljuk, hogy az élvezet az egy érzékelés, pedig csak a megszerzési vágy, és éppen hogy csak érti az érzékelés nyelvezetét és az érzelmi sóvárgást. Mivel az érzelmi benyomást egy bizonyos szinten a Hochma (Bölcsesség) Fényétől kaphatjuk meg.

Ez kissé összezavar minket, és mi nem értjük még mi is ez. De a valódi élvezet, az a Felső felügyeleti és vezetési rendszer elérésének az élvezete, amelyben feltárul a Teremtő.  Mert mi nem érjük el még az absztrakt formát és annak értelmét, csak az anyag, formába beleöltözését az adakozás annak a formáját, amely beleöltözik a mi anyagunkba, a megszerzés anyagába.

A Teremtő jelentése “Jöjj és láss”, mert mi megyünk és látunk. De amit mi látunk az a Hochma (Bölcsesség) Fénye, amely beleöltözik az egész rendszerbe és vezeti az összes részét, az elejétől a végéig.

Mi látjuk, hogy ezek a részek különböznek, és távol vannak egymástól az egójuk által, eltérőek a funkcióik által Hogyan kapcsolódnak össze ezekben a formákban? Ők beleteljesítik egymást. Ha ezt nem látnánk, akkor mi nem tudnánk elképzelni önmagunktól, hogy a dolgok hogyan kapcsolódnak össze és hogyan egészítik ki egymást. Pontosabban, amikor az ellentétes dolgok kapcsolatba lépnek egymással, azok hozzák el a hatalmas boldogságot és a teljességet.

Ez így van a mi életünkben is. Mondjuk azt, hogy mi egy mozit nézünk, vagy valamit nézünk, ami már megtörtént velünk. Akkor igazából mi az, ami lenyűgöz minket?  Minket lenyűgöznek, azok a dolgok, amelyek először ellentétesek velünk, vagy fájdalmasak voltak, és később beteljesültek. Lényegében ez az alapja mindennek, amiből az ember benyomást kaphat, például amikor valami nem igazságos, vagy amikor az igazság feltárul és így tovább. Mint ahogy írva van: “A szeretet lefed minden bűnt” és ebből ered, az érzékelés, a megértés és a hálaadás a Teremtő felé.

BD

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.