Dr. Michael Laitman

A közömbösség rosszabb a gyűlöletnél

Szeretet és gyűlölet együtt járnak. Ezt a szabályt nagyon szem előtt kell tartani, szükség van rá, hogy ez belénk legyen vésve, hogy csak a gyűlölet felett jöhet létre a szeretet, és ezt a programot fel kell, hogy használjam arra, hogy ezen keresztül tekintsek a világra. Ha így cselekszem, ebben a formában én rendelkezem a középső vonallal, és a Tifferet középső harmadik részében vagyok, a Klipa Nogában belül van , és azon belül is  “a szabad választás” pontjában.

Egyébként, én egyáltalán nem vagyok képes körülhatárolni, hogy hol vagyok – az adakozás terében vagy a megszerzés terében, vagy teljes ködben – . Amíg nem stabilizálom a két vonalat, addig nem találom meg magamat semmilyen valóságban, amit én valóságnak hívhatnék.

Ennél fogva, mi nagyon sok zuhanáson és emelkedésen megyünk keresztül, addig, amíg el nem kezdjük megérteni, a hiányt. Ha én csak jobb vagy bal vonalon vagyok, – akkor az az egoista állapot, az a klipa a (héj), Ismáel Klipa vagy Eszáu Klipa.

De ha én azon vagyok, hogy a jobb és a bal oldalt egyesítsem, és fölé emelkedjek, egy olyan módon, hogy  a jobb az mindig egy kicsit a bal fölött legyen, mintha a jobb felé húzna –  akkor képes vagyok megépíteni a középső vonalat. Ez jelenti, hogy “a szeretet lefedi az összes bűnt” – a jobb irányítja a balt.

De mindkettő létezik bennem és fenntartja egymást. A két vonal felépítésén keresztül a rendszer megengedi nekem, hogy láthassam az adakozás és a megszerzés csúcsát, és ha nem látjuk a megszerzés csúcsát, akkor nem kapjuk meg a felette az ellenőrzést.  Ha nem szerezzük meg ezt , akkor azt sem tudjuk, hogy mit kell kontrolálnunk.

Tehát a gyűlöletnek és a taszításnak léteznie kell. Az ember életében léteznie kell annak is, aki nem megy a barátok köze, aki nem próbál összekapcsolódni velük és inkább félre áll – és nem tapasztalja meg a taszítást: mert a barát jó, csendes, és nem helyezi őt nyomás alá akkor ő nem vesz részt a munkában.

De bár fordítva, azt is mondjuk, hogy ő agresszív, zavarokat okoz, és nem képes összehangolódni  senkivel – de mégis belsőleg végzi munkáját. Nem azt állítom, hogy ennek meg kell történnie így, és azt kell külsőleg lássuk, hogy ő zavarokat okoz, vagy veszekszik –  mert mindenkinek magát le kell kontrolálnia.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,155 seconds.