Dr. Michael Laitman

Minden vágyra szükség van, minden vágy fontos

Kérdés

Meg kell szabadulnunk az összes testi vágyunktól, hogy elérjük a „szegény ember” szintjét?

Válasz

Nem kell megszabadulnunk egyik vágyunktól sem. Csak a korrekciót kell kérnünk, és semmi többet. A felső fény jobban tudja mit kell tenni, mint mi. Nem kell megszabadulnom semmitől. Még akkor is, ha látom a legrosszabb tulajdonságaimat, nem szabad megszabadulnom tőlük, mert olyan ez mintha levágnám a karjaimat és lábaimat. Nem korrigálom magam; a Fény az, aminek korrigálnia kell engem.

Ha eljövök hozzád, és megtámadlak téged, rád kiabálok, és inzultállak, nem szabad „befognom a szám”. Imádkoznom kell a felső Fényért, hogy megcsinálja ezt a korrekciót, mert ez egy valódi korrekció lesz és nem valami olyasmi ami nyomás alatt történik. Ez egy hatalmas különbség.

Baál HaSzulám azt mondja, hogy ha valamit elnyomsz, ezzel lerombolod ezt a részt a világban, és ennek köszönhetően a világ sohasem korrigálódik. Sokkal több erőfeszítésbe kerül visszahozni ezt a megelőző állapotra, és korrigálni azt.

Ehhez hasonlóan, néha gyógyszereket használunk azért hogy elnyomjuk a betegséget és elrejtsük azt belülre, és ez még rosszabb annál, mint ha egy betegség tisztán látszik és így meg lehet gyógyítani. Így működik a kígyó: elrejtőzik belülre és nem látod azt, de aztán úgyis kicsúszik egyszer.

Ennélfogva a magatartásunk a bűnök felé, a viták felé emberek között, és különböző konfliktusokhoz teljesen különböző: Hagyjuk, azokat lenni, ahogyan vannak, mégis fölöttük meg kell építenünk a korrekciót, mert most van a legjobb idő korrigálni azokat.

Ha egy ember szeretné elfedni az összes negatív feltárulást és elrejteni azokat, ez a legrosszabb dolog. Vannak emberek, akik félnek a vitáktól és konfliktusoktól, félnek az ilyen feltárulásoktól, és ez rossz, mert ez nem a korrekcióra irányul.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,649 seconds.