Dr. Michael Laitman

Előre, a rejtettség felé

Baál HaSzulám, “Bevezetés a tíz szfira tanulmányába” című cikkében, az 51-es pontnál írja: „Egy rejtettség csak az arc elrejtésére vonatkozik, miközben a hátsó rész feltárul nekik… 52-es pont: A rejtettség rejtettségen belül azt jelenti, hogy a Teremtő hátsó része is rejtve van tőlük, ahogyan nem hisznek a jutalomban és a büntetésben…”

Ezeknek a vágyaknak valamelyik szintjén vagyok? Nem, ugyanakkor a Teremtő hiányzik a képemből. Nem érzem, hogy létezik, és nem érzem, hogy nem létezik. Egyszerűen semmit sem érzek. Ez azt jelenti, hogy ez még nem a rejtettség szintje még.

A rejtettség idején nem érzem, hogy van valaki és el van rejtve előlem. Ez engedi meg nekem, hogy megkérdezzem: Milyen okból és milyen célból van elrejtve előlem? Mi ez a rejtettség önmagában? Hogyan tudom eltűntetni? Jobb lenne-e az, hogy elrejtem magamat Őelőle, hogy elkezdje feltárni Önmagát? De nem fogom elrejteni minden részemet Őelőle, csak a megszerzésvágyamat, az egómat. Ha elrejtem a szív részét, amit az önszeretet irányít, akkor talán képes leszek rá, hogy feltárjam a Teremtőt és kapcsolódjak Őhozzá.

Tehát a rejtettség már a kezdete a munkának és a teszt: Megtalálom milyen feltételekkel tudom a rejtettséget eltávolítani. Ez a felkészülési szakaszról szól a cselekedetre, ami fel fogja tárni a Teremtőt számomra. Most viszont a felkészülésre készülünk fel.

Kérdés

Mi a haszna ennek az állapotnak?

Válasz

Az előrehaladás afelé az állapot felé, amiben érezzük, hogy Ő el van rejtve előlünk.

Tehát mit kell tennem, hogy feltárjam az Ő rejtettségét? Meg kell értenem, hogy szeretném feltárni, hogy kicsoda a Teremtő. A Teremtő az adományozás tulajdonsága. Ezért, fel kell fedeznem, hogy az adományozás tulajdonsága rejtve van előlem. Amikor tényleg akarom ezt, érezni fogom, hogy ez nincs bennem, és ahhoz hogy elérjem ezt, a barátokkal kell dolgoznom a csoportban.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

69 queries in 1,018 seconds.