Dr. Michael Laitman

Egy egyesült csapat

Kérdés

Minden csoport számos állapoton megy keresztül. Az első kötelező állapot egy biztonsági állapot. Mielőtt a személy kinyílik, éreznie kell hogy biztos helyen van, ahol senki sem fogja bántani vagy megszégyeníteni őt.

Válasz

Még fontosabb, hogy ennek a helynek birtokolnia is kell azt a minőséget, amit úgy hívunk hogy kölcsönös garancia.

Azért, hogy elérjük ezt a célt, mindenki más támogatására van szükségünk, például úgy, mint egy jó támadó csapat, akik mint a hadseregben, amikor felderítő küldetésbe mennek és mindenki biztos abban a tényben, hogy a többiek fedezni fogják őt. Előre támadsz, mert az „én” érzése már eltűnik és helyette egy „mi” érzés van jelen. Ez az érzékelés olyan erős, hogy mindegy hogy élünk-e vagy halunk – a legfontosabb dolog hogy megvalósítsuk a közös elképzelést.

Amikor az emberek egységre lépnek egy megosztott elképzelésen keresztül, elveszítik az egyéni érdekeltségeiket, miközben a közösség, a kollektíva, elkezd hatással lenni rá egy olyan módon a közös cél végrehajtása érdekében, az ő megosztott elképzelésük eléréséért, hogy már nem törődnek azzal, hogy milyen formában fogják azt elérni a személyes szintjükön.

Ha elérjük egy ilyen egységét a közösségünknek, a személy pontosan az „Ádám” szintjére emelkedik. Ezért nekünk mindig egy célt is kell látnunk, ami előttünk áll. Ennek értünk kell szólnia – nem egy személyért, akivel együtt dolgozunk, és nem a csoportért, hanem értünk. Egyébként  ha nem kezdünk el törekedni ezen cél felé, akkor a természet nagyon fájdalmasan, hatalmas szenvedésen keresztül fog előrenyomni minket az ő kényszerítő erőivel. Ilyen vagy olyan módon, a végső állapotban el fogjuk érni ezt a kommunikációs formát közöttünk, ezt a fajta egységet.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.