Dr. Michael Laitman

A fák új éve

A spirituális munka eredménye az úgynevezett “gyümölcs”(Pri), és magát a munkát hívják, hogy “Fa”( Etz), amelyen dolgozunk, hogy átfordítsunk egy rossz fát jó fára, amelyen jók a gyümölcsök is.

Az edények széttörése után létrejött a ” jó és rossz tudás fája”. A tudás az a tudati szint, amelyet mi felemelünk az Aba-hoz és Imához a korrekcióra, így ez lehet mind a rossz és jó irányában is. Mert minden kérés az ember szívében, van jelen az ő “imájában”.

Tehát a mi munkánk, hogy megvizsgáljuk minden pillanatban a szándékunkat, a célt, az irányt, az utunkat és miután megvizsgáltuk, megpróbáljuk átváltoztatni a rosszat a jóra, és rossz fából jó fát csinálni.

Rossz fa az egész Héjak (klipa) rendszere, a világok Bia de Pruda, amelyek el vannak vágva az Acilut világától, a Teremtő ellenőrzésétől. Azon kell dolgozni minden nap, hogy ápoljuk ezt a fát. Ha az ember bele fekteti az erejét ebbe a fába, akkor a fa gyümölcs hozóvá válik. De ha az ember nem fektet bele erőfeszítését, akkor a fa meddő marad, nem hoz gyümölcsöt.

A megfelelően ápolt fa, nőni fog és gyümölcsöt ad. Az ember áldani fogja a gyümölcsöt. Elvégre ő csak segítette a fa növekedését és gyümölcs hozását. De ez a fának az a természete, hogy csak azzal a feltétellel képes növekedni és gyümölcsöt adni továbbra is, ha a személy folytatja a munkáját.

Így történik velünk: egyrészt, a Teremtő mindent megtesz, “Nincs más rajta kívül”. Másrészt, az ember erőfeszítése nélkül, nem nyílik meg ez a csatorna, amelyik elindítja ezt az egész folyamatot, aminek eredményeként a fa gyümölcsöt ad.

Tehát írva van, hogy: ” az ember a mező fája”. Ez egy tökéletes példa a növényi világból, amely leírja helyes formában az ember karakterét.

Sok fajta munka van a mi fánkkal (“műtrágyázás”, “szántás”, “vetés”, stb), de azt mondom egyszerűen, hogy – mind összeadódnak a elemzések. A személy meg kell, hogy vizsgálja minden pillanatban, hogy mi az, ami szükséges számára az életében, és mit kell végrehajtania. Az összes többi energia, amit arra fordítana, ami nem szükséges az ő megélhetéséhez, azt be kell fektetnie abba, hogy spirituálisan haladjon előre.

Tehát, az is amit a megélhetéséhez tesz – szintén a spirituális dolgokhoz  tartozik. Ha ő minden pillanatban elvégzi az önmaga vizsgálatát, akkor így képes kontrolálni saját fáját, az útját, az összes lehetőségeit, amivel eljuthat a célhoz.

Ilyen a mi munkánk. Ezért “Tu be Svát” olyan fontos számunkra, de nagyon sok spirituális szimbólum van, amit mi nagyra értékelünk és tisztelünk. Ez nagyon pontosan tükrözi a spirituális munka szakaszait.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.