Dr. Michael Laitman

A minden az elmélet és elmélet a minden

Kérdés

A híres tudós, Stephen Hawking, más tudósokkal együtt, úgy vélik, hogy a mi háromdimenziós világunk a “víz alatt”létezik, és a negyedik dimenzió “víz felett”létezik, és nekünk meg kell tanulnunk “úszni” együtt. Úgy hívják ezt az elméletet, hogy a” mindenség elmélete “. Ők nagyjából 11 dimenzióról beszélnek, ezeket a dimenziókat úgy lehetne leírni, mint falakat, mint  11 membránt. Ezeknek a membránoknak az összeütközése, okozta a „Big Bang-et” (ősrobbanást). Az ebben résztvevők azok a tudósok, akik a részecskegyorsítón is dolgoznak. Mit mondhatunk erről?

Válasz

Én egyáltalán nem nézem le a tudományos tanulmányok eredményeit. Éppen ellenkezőleg, hallom őket, és benyomásokat tesznek rám. Honnan jönnek mindezen elméletek? – A probléma az, hogy a mi egoista vágyunk állandóan változtatja alakját a Reformáló Fény hatása alatt. Amikor megváltozik, felfed magában különböző elméleteket, különböző felfogásokat.

Mi nem fordítunk sok figyelmet ezekre, kivéve azt a lehetőséget, hogy megvizsgáljuk őket: Mert ha az emberiség a valóság felé fejlődik, ha a sötétben tapogatózik?

Igaz, hogy a tudósok jelenleg beleütköztek – egy falba, és nem 11 falba. Ha ők meg akarjak érteni a természetet, meg kell változtatniuk magukat. A gyorsító-nak az emberen belül kell, lennie – nálunk ezt nevezzük “Áchiséná”, “a felgyorsított idő-nek”, “az út le rövidítésé-nek “. Ezt a gyorsítót a csoport hozza létre, amikor megkapja a Fény erejét, és ha ez megtörténik, akkor valóban használni tudják a csoport tagjai ezt.

A tudósok nem rendelkeznek ezekkel az eszközökkel, hiszen ők már megpróbáltak mindent. A gyorsító gyűrűjének átmérője több mint 26 kilométeres. De még ha 26.000.000 kilométeres is lesz ez az átmérő, akkor is mi jöhet ki ebből? A kísérlet eredményeként megkapnak még valamilyen féle részecskéket, és új adatok is fognak mutatkozni: és, akkor hogyan tovább?

Ahhoz, hogy megértsük, a természetet szükségünk van egy második erőre, amely bennünk van, de a tudósoknak nincsen tudomásuk ezen erőről. Ők mindig próbálnak következtetéseket levonni az egyik rész alapján, egy másik részről – és ez lehetetlen. Ez minden a húrelmélet, minden teóriája… hasonló dolgokat hallottam, amikor elkezdtem foglalkozni a tudománnyal. Ezek az elméletek a mi állandó vágyunk növekedéséből erednek, amely állandóan változik, és így mindig kitalálnak valami ujjat. Ők bár közelednek az igazsághoz, de ezzel együtt egoisták maradnak, és ezért nem változik meg semmi a bensőjükben a minőség szempontjából.

Ezért a tudományok egésze, és különösen a fizika, valójában egy zsákutcába ért. Már nem létezik értelmi fejlődés. Van még néhány terület, amelyet még nem “uralunk” – például a genetika. De ott is még a technológia beszél, minthogy elérnék a különböző jelenségek lényegét.

Az emberiség találkozott a mindent átfogó válsággal. Tehát, ha nem fedezzük fel a második erőt – a Fény erejét – és ha nem tanulunk meg együtt dolgozni, semmi nem fog segíteni nekünk. Végtére is, a tudósok kísérleteket végeznek a legalacsonyabb szinten: tegyük fel, hogy előidézik az alapvető részecskék ütközését.  De ott nem tárják fel az általános rendszer másik felét, amely sokkal nagyobb, és Ő az a fél, Aki vezet mindent.

Szeretem nézni tudománnyal foglalkozó műsorokat a televízióban, de általában a tudomány véget ér….

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,350 seconds.