Dr. Michael Laitman

A vágy feléleszti a sivatagot

Kérdés

A február végén ismét Aravá-ba utazunk. De ezzel egyúttal, nem törlődik el, amit legutóbb megvalósítottunk?

Válasz

Ez más lesz, mint az utolsó. Látni fogjátok, hogy minden milyen hirtelen történik meg, spontán, és gyermeki naivitásban. Így készülünk, és ezúttal minden sikerülni fog, csak sok megpróbáltatással, nagy szándékkal és sok megbeszéléssel.

Ez azért van, mert a vágy minden alkalommal egyre ravaszabb, és minden alkalommal egyre nagyobb bennünk az ellenállás. Nem számit milyen magasra emelkedünk, a gonosz hajlam följebb emelkedik nálunk. Ezért nem tudjuk megismételni, azt ami volt.

A lényeg az, hogy foglalkozzunk vele, fel kell készülni, és meg kell érteni, hogy nekünk kapcsolódnunk kell, nincs más választásunk, különben nem érdemes elindulnunk. Nincs értelme kimenni a sivatagba, ha nem viszünk magunkkal egy tényleges Hissaron-t (hiányt). A valódi Hissaron (hiány) az összetört szívben jön létre.

Bajnok és a túlélő a sivatagban, az akit a sivatag, igazán az úton tart. Egyrészt, üres, és másrészt, megvan neki a fonal vége. Ez a fonal vég, a barátok összekapcsolódása… Mert végül is, mi nem megyünk ki a sivatagból, mert az átváltozik Izrael földjére, tejjel és mézzel folyó földdé. Az egész spirituális bőséget a “helyben” megkapjuk, hogyha összekapcsolódunk. És akkor a sivatag, amely közöttünk van az Ígéret Földjére változik, a szándékban, amely a Teremtőhöz van irányítva, és ott Őt fedezzük fel.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.