Dr. Michael Laitman

Érezd a barátok szívét

Mi beszélhetünk a számokról, amin keresztül mérni lehet . Tudunk beszélni a Fény befolyásáról, mint erőről, a Resimóról (spirituális gén), mint mennyiségi dologról amit meg lehet mérni, függetlenül a vágytól,és az  edénytől.

A spirituális létra fokain mindenkinek keresztül kell menni, a saját egyéni szívbeli pontján át, de a sóvárgásának a mértékét csak az általános mértékek szerint tudjuk lemérni, amely mindenkire vonatkozik. De az egyéni érzékelés nem ragad át másra. Nem lehet megmagyarázni szavakkal, tehát nem jellemző az, hogy a fehér mennyire fehér, a fekete mennyire fekete, sötét milyen sötét, vagy milyen édes, keserű, sós, forró, nedves vagy hideg.

Nem tudjuk mérni az élvezeteket, mert ez egy személyes dolog. Meglehet mérni: mennyi kiló, mennyi Resimó, mi a Fény ereje. De az elragadtatás formáját, még ha mérhető is lenne a személyen belül – de önmagában az érzés, nem átadható a másikra, mert a másikban egy más vágy van, és más a vágyai alapja. Éppen ezért, ő más élvezetet ér el, mint egy másik

Nekünk számításba kell vennünk, hogy nincs semmi lehetőség ezt korrigálni, amíg eljutunk az integrációhoz, az egymásba való foglaltatáshoz. Ha mindenki benne foglaltatik a másikba, az úgynevezett “egy ember egy szívvel,” minden vágy és minden gondolat összekeveredik egymással – majd jön Fény a “Rav Pealim Mekabcejel” (*), amely megvilágít és mindenkit egy integrált rendszerré állít össze.

Azt nem tudom, hogyan fog történni, de lehetséges, hogy mindenki érezni kezdi azt, amit a másik érez… addig amíg ez meg nem történik addig  lehetetlen lesz érezni a másik érzéseit. Csak számszerűleg, kvantitatív módon lehet tudni, hogy mi is történik a másikkal. De addig is ezt lehetetlen érezni.

* – a nagy Zivug (eggyé válás), amikor az összes lélek egy Zivugban van, akkor véget ér a teljes korrekció – Gmar Tikkun

A reggeli lecke előkészületéből,2011.02.13

BS

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.