Dr. Michael Laitman

Hol van a demokrácia?

Kérdés

Teremtő korlátozza a szabadságom a természet törvényei szerint. De mi van, ha én nem akarom? Elvégre ő nem kérdez meg engem. Hol van a demokrácia?

Válasz

Tényleg, a Teremtő különböző formákban fejleszti az embereket napjainkban, és ennek megfelelően intézik hozzá a kéréseket. Így is kell lennie. Így az egész világ változatos, azért, hogy felmerüljenek bennünk a kérdések Róla. Ennek eredményeként az összes kérdést és választ a Teremtő felé kell irányítani. Mindezt ezért, hogy az emberek a elkeseredéshez érjenek.

Egyrészt, úgy tűnik számomra, hogy ebben a világban van szabadságom, én azt csinálok, amit akarok, és a másik oldalon, egyre inkább felmerül az én ” kicsi gyermekes” intellektusomban, hogy a világ törvények hatálya alá tartozik és én egyáltalán nem tudom azt csinálni, amit akarok, még ha nagyon akarnám is. Van különbség aközött, amit akartam, és amit kaptam. Én lassan rájövök, hogy itt a törvények világáról beszélnek, ezek vastörvények. Ezek még világosabban feltárulnak előttem, és egyre rosszabbul fogom magam érezni ennek eredményeként, én egyre kényelmetlenül és kellemetlenül érzem magam, de összességében, ez az én tanulásom útja.

Eleinte a gyermek élvezheti az összes jót és nem magyarázunk meg neki semmit, majd elkezdjük korlátozni őt. Megtanítjuk neki az élet szabályait, és kéréseket intézünk felé, „akadályokat” állítunk elé. Ő így növekedik.

Te a demokráciáról, a szabadságról beszélsz. De milyen szabadság ez? Szabadság mitől? Minek a szabadsága? Szabadság feltételek mellett? Ha te nem vagy egy kitöltetlen helyen, hanem már van valamilyen minőséged, te már más vagy.

A szabadság neked az, hogy amikor csak akarsz, rögtön fel tudsz, töltődi: “Szeretnék egy palotát! “- Tessék.” Én akarok lenni erős, okos “- tessék. Így te szabad vagy a korlátozásoktól, és mindent – megtehetsz.

De az értelmedet és a karakteredet nem te választottad – és ez azt jelenti, hogy nem vagy szabad. Sőt mi több, a te vágyaid függnek azoktól az értékektől, amelyek beléd vannak vésve. Ez nem szabadság. Már vannak benned bizonyos feltételek, amelyek már kezdettől fogva a befolyásoknak. Milyen szabadság ez? Nem létezik olyan formában, ahogy te magadnak elképzeled. Te egyszerűen nem tudod megválasztania helyzetedet.

Másrészt, a Teremtő el akar vinni téged a szabadsághoz. Ő feloldja azt, ami beléd van vésve, és helyette, Tőle ellentétes tulajdonságokat helyez rád.  A 613 “tiltás” és a 613 “parancsolat” között, te megtalálod a valódi szabadságot – ez valami új, egy harmadik tényező, a középső vonal, a spirituális világ. Ez nem létezik nélküled. Ha te nem hozod létre Őt magadban, akkor Ő nem létezik.

Közben ne felejtsd el: te teremtmény vagy, és te nem vagy szabad a korlátlan minőségektől és a vágyaktól.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,649 seconds.