Dr. Michael Laitman

Nézz a gyökérbe

Kérdés

Mit jelent az hogy „elégedettséget okozni a Teremtőnek”? A Teremtő az maga az adakozás tulajdonsága. Tehát, hogyan hozhatok én elégedettséget Neki?

Válasz

Én megértelek téged, hiszen te így fested le magadnak a világot. Elképzeled a világot képek formájában: valamit csinálsz valakivel, és valami reakciót kapsz tőle. Nem érzed, hogy mindezen képek mögött a Teremtő áll, és a képek csak képek, amelyeken keresztül megmutatja Magát, több milliárdnyi incidensen keresztül.

Az adakozás tulajdonsága, maga az Adakozó. Amikor mi valakihez viszonyulunk, mi az ő külsőjéhez viszonyulunk, vagy az eszenciájához? Itt áll előttünk a különbség, de valójában hol található? A húsában vagy valamilyen képmásban? Próbáld meg elképzelni a képet, az embert, amint “légies”, és nem a test. Vegyük ki belőle az összes spiritualitást, a vágyait, a szenvedélyeit és az ő gondolatait, amelyek, az állati testen kívül vannak. Húzzuk ki a testből mindezeket, és próbáljunk elvonatkoztatni, az ember eszenciáját lássuk. Képzeljük el, hogy a test eltűnik és inkább az eszenciájához irányuljunk, és ne az arcához, füléhez, orrához…

Ezzel forduljunk a Teremtő eszenciájához. A különbség az, hogy a Teremtő eszenciája teljes és mindent magában foglaló. Ő menedzsel mindenkit. Ez a természet általános ereje, az természet általános törvénye, az Ő általános értelme, amely teljes és tökéletes. Összességében Ő a jó, és aki belőle származik, az jót cselekszik.

Nem szabad összekeverni ezt azzal, amit látunk. Itt az ideje, hogy csak az eszenciát vegyük figyelembe. A testek nem is léteznek. Az ember eszenciája valóban örökkévaló, és én vele akarok kapcsolatba lépni. Amikor az eszenciáról beszélünk, hogy az összes eszenciáról, azok úgy jelennek meg számomra, mint a külön álló”szellemek”, de valójában ezek végtelenek, és határtalanok. Ezek mind a különböző formái a Malchut de Ein Sof-nak. Amikor mi összekapcsolódunk, mintha az eszenciáink rá lennének festve a Malchut de Ein Sof-ra, addig amíg egyetlen eszenciává nem válnak. Mintha összekapcsolódtak volna egyetlen felhővé, erre az egyetlen hatalmas felszínre festve, összekeveredve, és így részeivé válnak a Malchut de Ein Szofnak.

Ne feledd, hogy nekünk már belső szemmel kell tekintenünk csoportra.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.