Dr. Michael Laitman

A jövő nosztalgiája

Mi most egy különleges kongresszus után vagyunk, aminek hatása nagyon-nagyon erősen működik mindannyiunkban, egy új érzés adott, egy új edényt és most nagyon fontos számunkra, hogy ezzel az edénnyel elkezdjünk dolgozni. Minden pillanatban, minden nap a szemünk előtt kell tartani az egyre növekvő eredményét ennek az edénynek. Nem szabad hagyni, hogy elfelejtsük, és az emléke is elhalványuljon, mint bármi másnak az életünkben, nem szabad hagyni, hogy egyszerűen csak eltűnjön a jelen hatása alatt. Éppen ellenkezőleg, el kell érnünk, hogy mindaz, amit ott megszereztünk növekedjen a  jelenben és a jövőben is. Fontos, hogy a jelent csakis a prizma fókuszán át lássuk, amit a kongresszuson megkaptunk, az egységen és a szereteten keresztül.

De a gyakorlatban hogyan tudjuk ezt megvalósítani? – Úgy, hogy mi újra nézzük az összes kongresszusi anyagot. Legalább 10 ember legyen ilyenkor együtt, úgy hallgassák vissza a kongresszusi anyagot. Mi ezzel újra és újra a felébresztjük a resimo-kat, mint a jelenlegi állapotunkból való vizsgálatokat, úgy hogy mikor mi a kongresszusi felvételeket nézzük, az ne olyan legyen, mint egy hollywoodi film, vagy nosztalgiázás.

Mi nem merülünk bele abba, ami ott volt, hanem azt akarjuk, hogy most a múltból behúzzuk a jelenbe, – azaz a jelenlegi edénybe húzzuk bele-  a múltbeli eseményeket, hogy ugyanolyan sóvárgás legyen bennünk most is, mint akkor volt. De közben én nem térek vissza ugyanarra a régi képre ami, ott volt. Nem érdekel, hogy mi volt ott azon a helyen, azon a kongresszuson, én nem így tekintek erre most. Bár ez a kellemes volt számomra, még mindig szép része az életemnek, de most fel akarom dolgozni ezt a jelenlegi helyzetben. Mivel már néhány óra eltelt a kongresszus óta, így én már megváltoztam, már eltávoztam abból a helyből, és visszatértem a mindennapi rutinba. De én azt akarom, hogy ez a mindennapos rutin egy újabb szintre emelkedjen. Szóval úgy kell tenni, mintha én most visszakapnám ugyanazokat a benyomásokat, amelyeket a kongresszus alatt kaptam, de ezt azért teszem, hogy felemeljem a mai „keménységemet” a kongresszus szintjére.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.