Dr. Michael Laitman

Az utolsó csepp erőfeszítés

Az Aravai kongresszus 3-ik leckéjéből

Kérdés

Amikor te belefoglalod magad a közös cselekedetbe, akkor néha érzed a Tényleges Egységet a barátokkal, még gondolatban is, de van, hogy az utolsó pillanatban, valami még hiányzik ehhez, egy erőfeszítés az erőfeszítésben, az utolsó csepp. Hogyan érezzem az utolsó cseppet, hogyan nyissam ki a szívemet egyszer és mindenkorra, hogy ehhez elérjek?

Válasz

Az utolsó csepp pontosan a születés pontja, kivonulás Egyiptomból, és ez a pont a legnehezebb. Az ember hajlandó elmenni majdnem a végéig, és akkor maga előtt látja a falat, valamit, amire nem képes, és hirtelen ezer kifogása van. A gonosz hajlama azt mondja neki: “Neked még el kell rendezni ezt és ezt, még nem tanultad meg az egész TES-t, (Tíz Szvíra Tanulmánya), te még nem tudod az egész Shamati-t kívülről, és tenned kell még mindenfajta más dolgokat is”, és így tovább. Ugyanez a mechanizmus a barátokkal szemben is.

Ez az a hely, az a fejezet ahol igazán ahhoz a ponthoz kell, hogy érjel, amikor neked szét kell törnöd az egódat, hogy összekapcsolódj a többiekkel, mert arra, hogy összeforraszd a szívpontot közted és barátok között– erre itt enélkül nem vagy képes.

Összeforrasztani, ez azt jelenti, mintha egy ragasztó csepp, cseppenne most a közted és a barátok között levő kapcsolatra és ti összeragadnátok azért, hogy eggyé váljatok. Erre nem vagytok még képesek, ha te az utolsó pillanatban hirtelen visszafordulsz.  .

Itt csak az általános erőfeszítés segít. Ezért egyetlen ima már nem segít. Az imádság a közös ima kell, hogy legyen. Neked a barátokért, kell imádkoznod és nem magadért, és fontos, hogy az egész csoport vagy a csoport többsége közösen imádkozzon. Te az egyéni erőfeszítésről beszélsz. Az egyéni erőfeszítésről beszélhetsz ezer évig is, mégsem fog történni veled semmi. Ez az irány önmagában ismerős, de ez nem helyes. Mert végül is te nem aggódsz a barátok közötti kapcsolatért.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,635 seconds.