Dr. Michael Laitman

A mező kutyája: egy növényállat

A hírekből (University of Toronto News): Egy bizarr teremtmény élt az óceánban több mint 500 millió évvel ezelőtt a híres közép-kambriumi  Burgess-palában, a kanadai Sziklás hegységben.

A tudományosan Siphusauctum gregarium-nak elnevezett, feltárt tulipán forma teremtmény körülbelül egy konyhakés hosszúságú volt (hozzávetőleg 20 centiméter) és egy egészen kivételes, szűrőszerű táplálkozási rendszere volt.

„Siphusauctumnak hosszú szára volt, amin egy virágkehely ékeskedett – egy gumós, csésze-szerű szerkezet– majdnem a csúcsán, körbevéve egy szokatlan szűrős táplálkozási rendszert, és a beleket. Úgy gondoljuk, hogy ez az állat a táplálkozáshoz a víz apró élőlényeit szűrte meg, úgy hogy a kehelybe pumpálta a vizet a kis lyukakon keresztül. A szár végén volt egy kis horog, ami lehorgonyozta az állatot a tengerfenékhez. A Siphusauctum nagy csoportokban élt, amit az is jelez, hogy a vizsgált kőzettáblán több mint 65 egyedi példány volt azonosítható.

„A legérdekesebb, hogy ez a táplálkozási rendszer egészen egyedinek számít az állatok között. A Burgess-palában nagyon sok bizarr életformát találtunk, de a Siphusauctum gregarium mindegyiket felülmúlja. Nem tudtuk még megállapítani, hogy milyen állatokkal lehetett rokonságban” – magyarázta Lorna O’Brien, a Torontói Egyetem főszerkesztője. A torontói kutatók eddig összesen 1100 egyed fosszíliáit tárták fel egy új Burgess-palából álló helyről, a leletek alapján a területet “tulipánmezőnek” nevezték el – tette hozzá.”

A Royal Ontario Museum fedezte fel a tulipánmezőt 1983-ban, a Yoho Nemzeti Parkban, British Columbiában.

Hozzászólásom: Meghatározó kabbalista munkájában „Az Élet Fájában”, az Ari leírta a természet állapotait: mozdulatlan-korall (egy közbülső állapot a mozdulatlan és a növényi között), a növényi-KelevSadeh, úgynevezett mező kutyája (egy közbülső állapot a növényi ás az állati között), és az állati-emberszabású majom (egy középső állapot az állat és az ember között).

D

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.