Dr. Michael Laitman

Felragyog az alvók csillaga

A Teremtő, és a természet az a Mindenség egyben, és mi benne létezünk. De a Teremtő elrejtettsége miatt, amelyet értünk hozott létre, van meg a lehetőségünk meglátni magunkat, és a környezetünket egy különleges módon. Mintha mi függetlenül létezhetnénk Tőle és mi képesek lennénk magunktól működni, illetve magunktól létrehozni bármit is.

Ez csak fantázia, illúzió. Mi magunk is azok vagyunk, még a körülöttünk lévő világ is, minden cselekedetünk és a gondolataink, a tudatunk is csak tiszta illúzió. Mindez azért van így, hogy a Teremtő megadhassa az embernek azt a kiindulási pontot, amelytől kezdve, és amelyen túl, képes lesz haladni, valóban az illúzióvilágtól függetlenül.  Ennek a felismerése nélkül nem lehet megalapozni az emberré válásunkat.  Az “ember”(Ádám) jelentése: hasonló a Teremtőhöz, a Természethez.

De ha mi egy helyes módon akarunk növekedni, akkor mi állandóan arra kell, hogy emlékezünk, hogy mi a természeten belül vagyunk, és az határoz meg mindannyiunk számára mindent: a gondolataink, a vágyaink, a szándékaink és a kapcsolataink is,  minden ami történik velünk, az egész életünk onnan származik. A természet vezérel minket teljesen. Ez nem csak azt jelenti, hogy mi a Természeten belül létezünk hanem, mi nem is létezünk nélküle.

Mi egyfajta hazugságban, illúzióban vagyunk, az érzékelésünkben mintha valami álomban vagy mesében léteznénk. De ha mi koncentráljuk a figyelmünket, a gondolatainkat és a felfogásunkat, és az egónk fölé emelkedünk, a jelenlegi természetünk fölé, amelyben található ez az egész álom, ez a fikció – akkor mi ezzel megpróbálunk kitörni ebből az álomból és megpróbálunk eljutni az igazsághoz.

Ezért különböző cselekedeteket hajtunk végre a csoportban, tanuláson és azon keresztül, amit a kabbalisták mondanak nekünk. Mivel ők meg akarnak védeni ettől az álombeli életben való elmerüléstől, kihúznak minket a ködből, a mély gödörből, ahova besüllyedtünk. Tehát különböző tanácsokat adnak nekünk, hogy hogyan kell, hogy koncentráljunk, és megpróbáljuk megragadni minden pillanatban az igazi valóságot, annak érdekében, hogy elűzzük a sötét felhőket, és mögötte megláthassuk az igazságot. És ez a mi munkánk.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,598 seconds.