Dr. Michael Laitman

A sikeres szülés imája

Nekünk állandóan különböző eszközökre van szükségünk, hogy átmenjünk egyik állapotról egy másik állapotra. Átmenet a “lo lismá” -ról “a “lismá”- ra, úgy történik, hogy a “felső Malchut”, az “alsó Keterré” válik. Ezért, mindig látnunk kell, hogyan használjuk fel ezt az átmenetet.

Az átmenet a legfontosabb dolog. Az állapotok már meg vannak határozva, a mi munkánk, hogy maximálisan felgyorsitsuk az átmenet egyik állapotból a másikra.

Mivel a helyzetek a “resimok” láncolata által vannak  meghatározva és a szintek határozva vannak, és elrendezve fentről lefelé. A lényeg az, hogyan gyorsítsuk fel az átmenetet a szintek között. És az idők felgyorsulása azáltal történik, hogy mi hogyan kapcsoljuk össze ezeket az átmeneti állapotokat a szintekhez. És az egész munkánk ebből áll. A személy egy szétszakitott állapotban van, lehet az alsóbb szinten”, vagy a felsőbb szinten. Így ide – oda hintázik, mintha támaszkodva a botra, amely kigyóvá válik, és a kígyó újra bottá válik.

Tudni kell, hogyan kapjuk el helyes módon a kígyót, a fejénel vagy a farkánal, és amilyen mértékben ezeket a cselekedeteket elvégezzük a “kezünkkel”, hogy a megszerzési vágyat átváltoztassuk adakozási szándékra, és megvizsgáljuk, hogy a szándék dolgozik a megszerzésre vagy az adakozásra.

És itt meg kell értenünk, hogy mi is külső feltételekhez kapcsolódunk. Ha valóban átmenetben  vagyunk, akkor mi veszélyeben vagyunk, mint a születéskor. Amíg a magzat az anya méhében biztonságos, védi őt. És miután megszületett, ő vigyázni fog rá.

Bár az átmenet szintről szintre, amely hasonló a születéshez, az nagyon veszélyes. Mivel ebben az időben sok ellenmondásos erők működnek, és csak egy helyes kombináció által sikerül megszületni, és átmenni egyik állapotról a következő állapotra. A nehézség az átmentben van, a személy meg van jelenitve külső zavaroknak, esetleg lezuhan a külső faktorok befolyása alá, amelytől állandóan kell óvakodjon. Ha az emberek nem kapcsolódnak a belső munkához, és nem érdekli őket semmi, például, kivéve, futball, nincsen szükség óvakodni tőlük. De ha vannak akik kapcsolódnak hozzánk és törödnek, hogy mivel foglalkozunk,  ők vonzani akarnak az ők oldalukra, akkor befolyasolhatnak, különösen, ha azok többségben vannak.

Különösen veszélyes amikor a személy egy biztonságos állapotról átlép a következő állapotba, már sikerült elérni az állapotot, és elsüllyedt az emberben, a következő állapot, amely egy nagyobb adakozási állapot, odadva magát a közösségben, összekapcsolódva a barátokkal. E két allapot között a személy veszélyben van, és ezekben az állapotokban fel kell fedeznünk a tanulás, a Teremtő fontosságát, a tanár, a barátok és a csoport fontosságát. És akkor ezek az eszközök, amelyek segítenek a születéshez, helyes módon irányítanak, hogy keresztül mehessünk a szűk átvezetőn a szintek között, és sikeresen megszülethessünk.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,143 seconds.