Dr. Michael Laitman

Izraelhez tartozás – a születés által, vagy a cél által

Kérdés

A világból, milyen részhez tartoznak azok az emberek, akik tanulják a kabbala bölcseletét?

Válasz

Ahhoz a részhez tartoznak amit úgynevezzünk “Izrael”.

Korábban “Izrael” egyenlő volt a “nemzettel” fizikai értelemben, de ma azok az emberek Izrael tagjai, akik sóvárognak ” Jásár – Él azaz a Teremtő irányába”, vagyis spirituális értelemben való összetartozást jelent. Ma már nem számít, kinek születtél meg, hanem az a fontos, hogy megkapod a javítás módszerét. Ha van a “szívbeli pontod” (•).”Izraelt” hordozod magadban. Ha nincs ilyen pontod, akkor ahoz a részéhez tartozol, amelyet a “világ nemzeteinek” nevezünk. Tehát, hogy ma Te lehetsz a “világ nemzete “, és holnap lehetsz az “Izrael”. Mert végül is mindenki el kell érkeznie a célhoz.

Mindenkinek, aki megkapta szikrát, kötelessége, hogy terjessze a Kabbala bölcseletét, és vigyázzon a személyes fejlődésére, a csoportra és minden eszközt megragadjon, átvegye a piramisban a megfelelő helyét, és ne engedje, hogy a piramis megforduljon a lábával felfelé, és valami gonosz erőket engedjen helyébe, vigyázzon, hogy a “világ nemzetei” ne legyenek a piramis tetején.

Báál HáSzulám hangsúlyozza, hogy ugyanazok a részek léteznek minden emberben, és ma az egész világnak meg kell különböztesse és korrigálja azokat önmagában, mert elértünk a korrekció végső szakaszához.

Ez az oka amiért az “Izrael” ma, azok az emberek összesége, akik sóvárognak  a Teremtő után, és ez a legfontosabb vágyuk.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.