Dr. Michael Laitman

A Tóra elmeséli az utamat

Mi meg kell próbálnunk elképzelni magunknak, hogy az egész valóság egy emberben található, amelyről a Tóra mesél. Ezért az egész fejlődés egy emberen belül  történik, attól a pillanattól kezdve amikor elkezdi megismerni saját magát, és hozzárendelje magát a Teremtőhöz, az útra, amely elvezeti az felső erő felfedezéséhez. Mindenféle helyzeteken átmegy, amelyek meg kell próbálnia elrendezni és megtalálni őket, mint: “Babilon”, “Kánaán”, “Ábrahám”, “Izsák”, “Jacob”szintjei, belépés Egyiptomba, az egyiptomi rabszolgaság.

Mindez egy vágyan belül érezthető, egy személyen belül, és csak az állapotok viszonya, amelyben ő található az változik. Ő elkezdi a “Jacob”, szintről, ahol már kezdi felfedezni a rossz hajlamot a “bal-vonal”-on. És ellene, elkezd dolgozni a “jobb vonal”-on.

Azaz, az előkészítő fázis véget ért, amelyet elkészitettek fentről a úgynevezett “atyák”, és kezdődik az “fiak” időszaka, amikor a személy elkezdi fejleszteni saját magát. Ő egyre jobban megismeri az egóját, amíg érzi, elismeri, hogy ő rabszolgaságban van, az egó rabja, aztán elkezd dolgozni ellene, és kéri a fény korrekcióját.

Ezen két fejlődési forma a vonalakkal és a vonalakon belül is, tehát két részlet található a “lisma” elérése előtt.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.