Dr. Michael Laitman

Hozzál több fényt a “Föld útján “

Kérdés

Mi a jelentése a gyakorlatban, hogy erőfeszitést kell, hogy tegyek a barátok szeretetének a megszezésére?

Válasz

Minden dolognak két megközelítése van, vagy a “Malchut’ részéről ” vagy a “Keter” részéről, a hiányosság vagy a teljesség oldaláról.

Én eltudom érni a barátok szeretetét a csapások és hiányok által, felakarok fedezni valamit egyedül, de  nincsen választásom, és én megértem, hogy szükségem van partnerekre. Én nem vagyok képes megérteni sajat magam, és szükségem van  a barátokra, hogy segítsenek nekem megérteni, erőt adjanak és ébredést. Minnél inkább én  megismerem magamat, egyre világosabban látom, hogy  nem vagyok képes semmire, az én erőmből nem tudom tartani magam, nem gondoltamban, és nem a jelenlegi érzésemben, amely szükséges  a spirituálitás megszerzéséhez. Az emberben nincs  semmi a spiritualitásból, kivéve egy pont, és ez a pont nem ad semmilyen kitöltést. Tehát, én kezdem megérteni, hogy minden képességeim, minden eszközöm, minden kapacitásom és erőm, csak a többivel való kapcsolat eredményeként  fedeződik fel.

Hogyan képes  egy kicsi sejt vagy egy szerv az emberi testben önmagában létezni? Az emberben nem található a spirituális erő, az elme ereje sem, és nem képes megragadni semmit sem, mivel ő csak a többiekkel való kapcsolaton belül képes valamit megragadni.

Ez egy nagyon hosszú út, mert ez a szenvedés útja. Azonban van még egy út, a ” Tóra útja” vagy a “Fény útja”, ahol az a személynek előre megmondják, hogy kell összekapcsolódjon másokkal. Elmagyarázzák neki, hogy a kapcsolat az ő javára van, bemutatva neki mindenféle példákat, mint egy gyereknek a  pedagógusok. Képzeljünk el a kisgyereknek megengedik, azt csinaljon amit akar, akkor a szegény gyermek mennyi szenvedést kell átelnie, hogy megtalálja a helyes utat az életben. Ez egy borzasztó dolog. De a mi világunkban úgy van felépülve, hogy a gyermek szerető szülőket talál, akik szeretik őt, védik őt, támogatják és gondozzák, elmagyarázzák neki, korlátozzák őt, hogy ne okozzon kárt magának, támogatják, hogy jót cselekedjen. Így fejlődik a gyermek. Ez a gyors és biztonságos út, és ez amit szeretnénk a gyermekeink számára.

Ugyanúgy a spirituális fejlődésben is, tanulhatunk mindent a természettől. Tehát van egy másik útja a spirituális fejlődésnek, a kellemetlen tapasztalatok  és a keserű hibákon kivül. Ehelyett, tanulhatunk a tanártól és a könyvekből, a tanácsból amit kapunk. Ha mi valóban elfogadjuk a tanácsokat mint törvények, követjük az instrukciókat, akkor mi képesek vagyunk könnyen előre jutni. Bár az ember általában előre halad valahol a közbelső úton, az úgynevezett a ” föld útja”, amely nem az ideális út, nem csak a jobb oldalon haladva, és nem a szenvedés utján, hanem a kettő között.

A csoport képes példaként szolgálni, hogyan kell a személynek előre haladni. Hogyan erősítse, hogyan támogassa, és húzza előre a csoport. Sokan nem értik meg, hogy mi a csoport szerepe, vagy éppen ellenkezőleg értik meg, azt hiszik, hogy mennyire nem képes a csoporttal összekapcsolódni, és elmerülni a csoportba. Ez nem egy hiba vagy bün, hogy a személy ezt nem érti. Ez egy különleges állapot, nehányan nem képesek meghallani és elfogadni. A taszitás megvakitja őket, és ők hajlandóak igazolni maguknak mindenféle módon, elméletben, teoriában, filozófiában, állandoan kérdeznek. A csoport munka az egy nagyon különleges munka, amit meg kell tanulnunk.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.