Dr. Michael Laitman

Miért sújtanak minket a derék vonal alatt

Kérdés

Nyilvánvaló, hogy a Teremtő az ember életet keserűvé teszi, mert másképp nem lenne lehetősége, hogy az adakozást és a hiányt keresse. De miért ad nekünk, olyan látszolagos akadályokat a barátoknak, hogy ők szenvednek az  egészségben, nincsen pénzük, az alapvető szükségletei hiányoznak és családi problémái vannak? Miért nem ad a Teremtő zavarokat az ellenőrzés szintjén, tisztelet szintjén, stb? Miután az összes korrekciót el kell végezni pontosan ebben a szenvedésben.

Válasz

Azóta, hogy a templom el lett pusztitva a közösulésnek az ize az a Teremtő munkásaira maradt, tehát a legállátibb dolgok lettek átadva nekik, mint a legnagyobb zavarok.

Nézd Báál HáSzulám, a legnagyobb kabbalista, aki eljutott a Rabbi Simon szintjéig, nagyon sokat szenvedett a fizikai testében, olyannyira, hogy nem volt ennivalója otthon. Én már nem beszélek a megaláztatásról és kiutasitották Warsóból. Nagyon nehéz megértsük ezt, hogy mi történt a kabbalista életében.

Az egész azért van, mert ők integrálódtak a kollektiv edényben és a kabbalisták nem kapták meg azt, amit megérdemelnének maguknak, hanem az egész általános korrekciojához tartozik. Nem vagyunk képesek személyes számitásokat végezni.

Itt van egy ellentmondás. Nézd meg Rabbi Akivá, hogyan fejezte be életét, elégettek, Rámbám könyveit elégették. Mindez nem véletlen, része a felső irányitásnak. Ezek az emberek részei a kollektiv edénynek a világ számára, és nem tartalmazzák az egyéni számlákat. Nem tudjuk megérteni a problémáikat.

Az egyszerű ember azt mondja: “Nem tud felülemelkedni? Elfogadja, vagy nem tudja legyőzni?”. Ez nem egy külső probléma. Az az igazság, hogy mi nem tudjuk, hogy milyen szinten vannak, és milyen fajta szív elnehezülést kaptak. Tegyél egy ceruzát a földre, és lehet, hogy te képes vagy átugrani felette és lehet hogy ő nem képes átugrani. Azt gondoljuk, hogyan lehet ez? És ezzel együtt – lehet.

Ennek megfelelően kell megitéljük a barátokat. “Ne ítéljük meg  a barátunkat, amíg el nem érjük az ő helyét.” Végtére is, nem látjuk, nem értjük milyen állapotban van. Lehet, hogy olyan akadályokat küldenek neki, hogy egyszerűen nem tudja leküzdeni. Ha megértenénk mindezt, akkor másképp  néznénk egymásra …

Mégis vannak szociális vágyak, a gazdagság, a hatalom, a tisztelet, a tudás… és vannak az állati vágyak…. És  miért az állati vágyak…? Még a kabbalista számára is vannak csapások az út mentén. De a csapások a legalacsonyabb szinten jelennek meg. Honnan tudod ezt? mert te nem látod a spirituálitást.

Kérdés

Honnan tudja a Teremtő kinek és mit érdemel? azt adja amire pontosan szüksége van ?

Válasz

Ez az Ein Szofnak egy teljes rendszere, amely elrendezett mindent. Végtére is, azt gondolod, hogy a Teremtő ül és számol mindent egy számológéppel. Nem, ez egy zárt, tökéletes analóg rendszer, ahol mindent  beteljesülten létezik. Ő folyton dolgozik, munka és pihenés, ugyanaz a dolog. Egy algoritmusban halad  és nem változik. Nincs pillanat, nincs idő, nincs forgalom, nincs hely – minden egyensúlyban van.

És a kiegyenlítő rendszer, spirituális szinteken ereszkednek ránk, kiterjednek, és másodperc alatt felosszlik, nap, év, stb. Az analóg teljes állapotból  egy nem teljes állapotig.

És minden  meg van határozva, a családi körülmények, a rokonok, a világ irányában, a betegségek, stb.

Kérdés

De miért van ez olyan szörnyű formában? Nem gondolhatott volna a Teremto  valami masra?

Válasz

Nem értjük meg, a mi belső világunkat, az egoista vágyunkat, annak mélységét, nem tudva, mi történik belül. Mi pontosan ellentétesek vagyunk a természet teljességével. És te még egy kicsit jobban kell szenvedjél, amig fel nem ismered ezt a teljességet. Akkor nem lesz okod panaszkodni a Teremtő irányában…

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.