Dr. Michael Laitman

A szeretet fényében nézve a csoportot

Kérdés

Milyen erőfeszítést kell tennie a csoportnak annak érdekében, hogy minden, a kabbala bölcsességét felfedező tagja, ugyanabban az életében elérje a korrekciót?

Válasz

A megtett erőfeszítéseket a csoport egyik tagja esetében sem ítélhető meg másképpen, mint annak az állapotnak megfelelően, melyen az adott csoporttag van. Mindannyian értéktelen foltok vagyunk, ahogy azt Rabash emlegette, mind töröttek vagyunk. Minden bűn és negatív minőség bennünk van.

Az ember aki eléri a magas spirituális szintet, közben feltárja a legvisszataszítóbb és legundorítóbb vágyait, amivel csak rendelkezik, és sokkolja az a tény, hogy ezek az ő vágyai. Ezt még elképzelni is szinte lehetetlen! A törés eredményeképpen mindenkinek, mindenféle vágya van. Ezért senkit nem szükségszerű töröttnek látnunk.

“Eggyé kell válni ahhoz, hogy egymás megismerése megtörténjen.” Ha valakiben hibát találok, annak kizárólagos oka az, hogy én magam törött vagyok. Ha én tökéletes lennék, ennek megfelelően látnék másokat, azaz őket is teljesen korrigáltnak érzékelném, mivel mindezek a fokozatok a végtelen világban már léteznek. Amit most látok, az nem más, mint az egóm reflexiója. Az egóm az, amely összerakja ezt a képet a számomra.

A csoportban végzett legfontosabb munka, hogy minden csoport tagot úgy fogadjunk el, mint a szeretett csecsemőnket. Lényegtelen, hogy mit tesz, ha nem hagy minket pihenni, vagy szemetel, esetleg eltör valamit, akkor is a gyerekünk. Ez az, ahogy kezelnünk kell a barátokat. Ez a szeretet jele.

A barátokról beszélek, és annak a jelentőségéről, ahogy valakinek kezelnie kell a többieket, nem csak egyszerűen megérkezik, majd csatlakozik a csoporthoz. A kölcsönös segítség figyelembe veszi mindenkinek a személyes állapotát.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,946 seconds.