Dr. Michael Laitman

Workshop, Workshop, Workshop…

Kérdés

Hogyan lehet felkészülni egy Workshopsra helyesen? Mint résztvevő, mit tudok
átadni az egész csoportnak a workshop ideje alatt?

Dr. Michael Laitman válasza:

A Workshops vezetője “bedob” egy kérdést, – jelen esetben még, csak én vezetek workshoppokat – vagy “bedob” egy ötlet, vagy egy állapotot. Ezt az állapotot kell megbeszélni. Mindenkinek arra kell gondolnia, hogy mit fog mondani a szívéből, arról az állapotról, és hogyan fog hozzájárulni a leghelyesebben a csoporthoz (és nem önmagához). Nem ismételjük meg (más szavakkal sem) amit a vezető “beadott” a középpontba, hanem azt próbáljuk előhozni magunkból, hogy hogyan tudunk ehhez valamit hozzátenni a saját szavainkból, a saját érzéseinkből, de ahhoz adjunk hozzá ami már elhangzott. Így lesz egy egész, és teljes egy a workshop, és közös hozzáadott véleményé válik minden, azon az adott témán.

Kérdés

Mire kell vigyáznunk a Workshop alatt? Mit nem szabad mondani?

Dr. Michael Laitman válasza:

Nem szabad negatív dolgokat mondani, csak pozitív dolgokat.

Általában az egész konvenció arra a tényre épül, hogy mi a negatív dolgok fölé emelkedjünk: akár egyéni, csoportos, és a világgal kapcsolatos dologról van szó a workshop alatt. Mi csak az egységre gondolunk, és csak azon belül élünk. Éppen ezért nem nyúlunk ki semmiféle problémához, mintha azok nem léteznének. Mi megemlítjük azokat a leckék alatt, de a Workshop onnan, csak a pozitív irányba való mozgáson alapul.

Mi csupán arról a szintről beszélünk amelyhez fel akarunk emelkedni. Már elképzeljük azt az állapotot, amelyre föl akarunk emelkedni, és megpróbálunk folyamatosan alkalmazkodni, és lépésről-lépésre közelíteni ahhoz a pozitív állapothoz. Eltöröljük magunkat, azáltal, hogy kapcsolat hozzunk létre közöttünk. Azaz igyekszünk érezni, hogy mi is ez a magasabb szint, mi az a Fény ami körülvesz minket, milyen tulajdonságú ez, amit abban a pillanatban érzékelünk stb. Azaz, soha nem szabad azon szint alá zuhannunk, amelyet közöttünk érzékelünk, és el szeretnénk érni.

 

Kérdés

Hogyan tudhatjuk, hogy a workshop sikeres volt vagy sem?

Válasz

A workshop akkor sikeres, ha az emberek, olyan érzéssel hagyják el, hogy elérték azt ami a legfontosabb számukra, a Teremtővel való összetapadást. Ha csak egy pillanatra is, de érzékelték. 

Kérdés

Mit tehetnek, azok egyének vagy csoportok, akik virtuálisan kapcsolódnak velünk a workshopokhoz?

Válasz

Nekik is részt kell venni velünk a workshopokban.

Az aki egyedül ül a számítógép előtt, az is érzi a hangulatot, ami létrejött a helyszínen. Ő a fókuszcsoportra figyel, azt hallgatja. S Próbál közéjük “beülni”. Hiszen mi azoknak sugározzuk a workshoppokat, akik kifejezetten egyedül ülnek, és nincs lehetőségük részt venni másokkal a virtuális, vagy a fizikai workshopban.

De ahogy a fizikai csoportok, és a virtuális csoportok, úgy az egyéneknek is ugyanazokat a kérdéseket kell átgondolni, megbeszélni, a közösség által megformázni amit én “dobok be” a csoportok elé, úgy, mintha előttem ülnének. Nem számít semmit az, hogy a tanítvány, most itt ül előttem, vagy más helyen valahol a világban. Majd meglátjátok. 

A csoportok a világ minden tájáról, a workshop aktuális témáját beszélik meg, így ugyanazt a dolgot csinálják, mint az előttem ülő csoportok. Ha látszólag egyedül van valaki, akkor hallgatja a fókuszcsoportot és úgy dolgozik, hogy “együtt ül velük” és együtt vesz részt velük a közös munkában.

(BS)

kn 
élőben héberről fordítva nincs archiválva…

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.