Dr. Michael Laitman

A Shavuot ünnepe tele Fénnyel

Rabásh cikk, “Igeret”:

“És az Egyiptomi kivonulás alatt, egy hitben voltak…és Peszách után kezdődik el a megtisztulás, mely a felkészülés a Tóra megkapáshoz. Amikora Tóra bele öltözik az ember lelkéhez, ez jelenti a Shavuot, amely megfelel annak az időnek amikor megkapjuk a Tórát”.

A Peszáchkig az egész  idő az “egyiptomi kivonulás, azaz, a csapások ideje, amikor az ember érzi az egó feltárulását, azért, hogy leváljon tőle és felemelkedjen az adakozás tulajdonságához. Az ember állandoan új vágyakat fektet be, a csoport által, mivel az egó fölé akar emelkedni és a kapcsolatba keveredjen. Ez az Egyiptomi munka, hogy kitöltse, és akkor Fényt kap és megadja az embernek a korrekcoó erejét.

Ez csak az egója  fölé való emelkedés, amely jelképezi Pesáchot. És azután elkezdődik a 49 nap számlálása, (7 hét) egészen a Shavuotig,  amikor mi leszakadunk az egótól, és felemelkedünk a “Bina” a szintjéhez. A szivnek az edénye a Shavuot, amely jelenti az adakozást – a Fénnyel tele ünnepet.

Ezért a Peszach alatt kilépünk a “bal vonalból”, és a Shavuot héten elkezdjük megkapni a “jobb” vonalat “. Aztán megkapjuk a Tórát, azaz a” középső vonalat “- most már lehet összekapcsolni az egót a Tóra erejével,  a Fénnyel, amelyet megkapunk a “Bina”-tól, a Reformáló Fényt, és építjük magunkat tovább.

Shavuot ünnepe könnyűnek tűnik, “légies” – mi fehér ruhát viselünk, tejtermékeket eszünk, mindez jelenti az adakozás Fényét, a “jobb vonalat”. Az ember még nem szerezte meg az edényét, nem fedezte fel az egóját. Az első érintése a “jobb vonalal”, a Fénnyel, még nem érintkezik vele, amíg  nem valósítja meg a “középső vonalat”, amelyet mi megépítünk magunkban.

Az ember veszi  a “bal oldalról” ugyanazt a részeket, hozzácsatolja a “jobb oldalhoz”, és a Fény segitségével létrehozza a kapcsolatot a két vonal között, elkezdi megkapni a lélkét, az édényét, amely lehetővé teszi számára, hogy adakozzon.

Minden ünnep szimbolizál egy szintet, amelyben, miután befejeztünk egy a fejlettségi szintet az egyik vonalon haladunk a másik vonalra, hogy stabilizáljuk a harmadik vonalat. És akkor, letisztázzuk, kifehéritjük a három vonalat, a valóság felfogása szerinti az idővonalon.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,113 seconds.