Dr. Michael Laitman

Adni és kapni

Kérdés

Mi a különbség a Tóra adása és kapása között, a Shavuot ünnepével kapcsolatban?

Válasz

A Tóra adása felülről, a kérdés az, ha mi lentről elfogadjuk e. A Savuot (Hetek Ünnepe) úgynevezett ” a Tóra elfogadásának az ünnepe” – átmenet az előző felkészítő szakaszból, mivel már megteremtetted a lehetőségét, megadják neked a Tórát, és te elfogadod a különböző feltételek mellett.

A leírt események szerint látjuk, hogy nem elég csak úgy eljönni ” a “gyűlölet hegyéhez” (Har a Sinai), még fel kell fedezzük, ez a gyülőlet hegye. Ez azt jelenti, hogy vissza térünk a “jobb vonalról” a “bal vonalra”. Látszólag, miért van szükség rá, miután kimentünk Egyiptomból, ha már kiléptünk az egóból? De a Tórát nem kaptuk csak úgy, fel kell ismét ébresszük magunkban az “egyiptom”-ot, a gonosz hajlamot, és szemben állva a heggyel, összekapcsolódunk a Teremtővel, a Fénnyel, hogy korrigálhasson minket.

Akkor látom a feltételeket, amelyek felfedeződik az egómban a Fényel szemben, látom a viszonyokat, amelyeket meg kell építeni egymás között, a “sötétség és a fény” között, hogy az egóm hasonló legyen a Fényhez, beöltözve az adakozásban.

Ennek semmi kétsége, sok adakozas erot kell kapjunk kivulrol, mert magamtol nincsen erom, és nem is lesz. Akkor, hogyan lehet megkapni őket? Én keszen vagyok kapcsolodni  a baratokkal a garancia feltétele által, amely lehetővé teszi számomra az általános adakozás erejét, azaz, a Felső Fénnyel haladok, a Teremtővel. Igy feltárul a legfontosabb feltétel – ha ezt elfogadom, akkor a Fény felé haladok, az élet felé, és ha  nem – “itt lesz a temetésed helye.” És ez a garancia feltétele, én lenullázom magam csak azért, hogy összekapcsolodjak.

Ha megkapjuk a feltételeket, azaz a garanciát, a teremtes célját, amely  kölcsönös korrekció edénye az adakozásra, a teljes összeolvadáshoz, amely elve “Izrael, a Tóra és a Teremtő Egy”, akkor megkapjuk a módszert, a tanítást az úgynevezett” Tórat”.

Később bemegyek a sivatagban és elkezdem korrigálni. Minden alkalommal, felfedezek egy új “egyiptom” részt a “bal vonalon”. Állandoan felfedezem  magamban a tilost, a hibákat, a rosszindulatot, és kijavítom őket, úgy hogy felemelem a “Bina” szintjéhez. Amikor én felemelem erre a szintre ” 40 évig a sivatagban”, akkor készen leszek dolgozni a megszerzés vággyal, hogy kapjak az adakozás érdekében. Ez már az “Izrael földjén” levő munka, azaz egyenesen a Teremtőhöz (Jásár -Kél).

A változtatások által én megépítem a “Szent templomot” – egy speciális edényt, amelyben vonzóm a Reformáló Fényt, a kitöltő Fényt. Így érkezek el a végső korrekcióhoz.

És akkor rögtön felébrednek új edények, amelyek nem tartoznak Izraelhez. Hol voltak? A tény az, hogy nem vettem számitásba az összes edényeket, és csak egy részet korrigáljuk, amely tartalmazza a “Malchut” és “Binát” semmi többet ennél. Most, amikor a felébrednek “Malchut” vágyak, amikor látom a “Szent Házat” az Izrael földjén “, azaz a “Malchut”, amely csatlakozott a “Binához”. De ez nem elég. Mert egy olyan állapothoz kell elérjünk, hogy Izrael földje elterjed az egész világon, a Malchut” visszatér a “Bina “a szintjére, az ő saját helyére.

Ily módon, felépül a Harmadik Templom, amely épitve a világ minden vágyaival, és átment a teljes korrekción. Egyértelmű tehát, hogy a mi  történelemi eseményünk, csak felkészüles a korrekcióhoz, amelyet mi megvalósítunk ma.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,666 seconds.