Dr. Michael Laitman

A közös ima mindenki számára

A “csoport középpontja” az az a hely, ahol én megszabadulok a törés összes nyomától, hogy én elengedem ezeket és ezáltal a mi közös szikráinkra akarok fókuszálni, hogy azok egyesüljenek. Mert minél  erősebben tudjunk koncentrálni ebben a szikrák gyülekezetében, annál magasabbra emelkedünk együtt a spirituális létrán. Az erőfeszítések által feltárul egy új “vaskossága” (Aviutja) a vágynak, és a szikrák összekapcsolódásában feltárul a Fény, majd még több és nagyobb Fény.

Az összekapcsolt szikrákra, öltözik rá a közös Resimó, ami ennek a vágynak a vaskossági szintjét jeleníti meg, amelyen keresztül össze tudunk kapcsolódni,  ez a  Resimo De Aviut. Tehát elkezdünk kapcsolódni ehhez a spirituális Parcufhoz, egy adott spirituális szinten, ez az első közös kölcsönös Parcuf, amelyben egyetlen lélekként érezzhetjük magunkat.

Amikor az első alkalommal érezzük magunkat egy integrált valóságban, ahol mindenki kapcsolatban áll egymással, és ebben már érezzük  a spirituális életerőt, ahol “Nincs más Rajta kívül”, ahol Ő Egy mindenki számára – egy gondolatban, egy Fényben, egy rendszerben.Azaz egütt megérezzük, hogy Őbenne élünk egy Magasabb Erőben.

Később elkezdjük egyre jobban megismerni a spirituális szinteket, és jobban megérteni a speciális referenciákat, ez már megfeleltethető a Parcuf” spirituális méretének. De az első pont, amelytől el kell indulnunk, az a közös kapcsolati pont, az úgynevezett  “csoport középpontja”. Ebben két fajta információ van belefoglaltatva. Először is, az “Aviut” legyőzése ez a “Resimo DeAviut”. Másodszor, a folyamatos sóvárgás arra, hogy a szívben lévő szikrák összekapcsolódjanak, ez a “Resimo de Itlabsut”.

Ha stabilizáljuk mind kettőt egy helyes formában a másik iránti irányulásban, ez az úgynevezett “értelem feletti hitben” akkor mindez összekapcsolódik egyetlen valósággá, a közös Hit állapotává. A “Hit” az, amikor a szívben lévő szikrák összekapcsolódnak, és az “értelem”(Daat), azaz a megszerzési vágy durvasága felett, és ott meg akarják építeni a kapcsolatukat.

De nem számít, ha nem tudjuk azonnal elérni a vágyott állapotot, és lehet hogy sokadszorra sem tudunk  összekapcsolódni a csoport középpontjában. A lényeg, hogy mennyi erőfeszítést fektetünk bele, mert az erőfeszítés mértéke, az amely megépíti nekem az egység állapotát.

Nem szerezhetjük meg  közvetlenül a cselekedeteink által a beteljesedés állapotát, hanem egyre csak magunk felé vonzzva a Fényt, érhetjük el a célt úgy ,hogy türelmesen várjuk hogy később a Teremtő befejezze a munkáját számunkra, ahogy írva van: “A  Teremtő befejezi helyettem! “.  Azaz, “nincs fogoly aki megmenti magát a börtönből”, mert képtelenek vagyunk erre. Minden ami körülöttünk zajlik az a Felső Erő segítségével jön el közénk a közös ima által – a közös MAN emelése által. S ha a közös imát megkapjuk egy szívben akkor elértük a célt.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,767 seconds.