Dr. Michael Laitman

Menekülés a bolond királytól

Kérdés

Ha én már érzem a Teremtő  gondolatát, mit kell tennem, hogy összekapcsolódjak vele?

Válasz

Állandoan létezik bennünk az ellenőrzés harca – ki irányít,  a Teremtő vagy a “Fáraó”, a mi saját ogónk. De ha az ember már érzi a Teremtő fontosságát, akkor nincs több mit kérdezzen. Ő mindent megtesz, hogy erősítse az érzés fontosságát minden alkalommal. Aztán a megszerzési vágya Teremtő munkája felé fordul, ezáltal felszabadul a saját maga aggodalmáról.

Ha úgy gondolom, hogy az adakozás a fontos, azonnal feltárul nekem mindenféle  lehetőség dolgozni az adakozás érdekében, és nincsen kérdésem, hogy mit kell tegyek . Az érzés fontossága megnyit  számomra minden utakat és eszközöket.

Ezek után, a megszerzés vágya megerősit engem az ő láncolatában, és én dolgoztam csak neki. Ha feltárul a Teremtő fontossága,  az egóm fontossága helyett, akkor én már dolgozni tudok vele.

Mindent az ember akarata határoz meg, amely a teremtés anyaga. És ez a vágy csak akkor képes dolgozni, ha érzi ami nagyon fontos számára. Mivel a mi munkánk az, hogy megvizsgáljuk, mi a legfontosabb számunkra: vagy az öreg és bolond király, amelynek az uralma alatt születtünk, vagy egy okos és gyenge gyerek, azaz az adakozási vágy, és a Teremtő érzetének nagysága, amelyet képesek vagyunk fejleszteni magunkban.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,379 seconds.