Dr. Michael Laitman

Csináljunk embert

Zohár könyvéből ” Csináljunk embert “, “Genesis”, 172. pont:  “Írva van, hogy csináljunk embert a saját képmásunkra, hasonmásunkra, ez azt mutatja, hogy az ember 6 lélekből áll össze, mint a bölcsességből és mint a kegyelemből, mint ahogy a felsőben, a Zéér Ampin de Atzilut … mert a kegyelem tulajdonitva záhár (him), és a bölcsesség ragyogása a Nukva (nő).  És a záhár (him) komlexebb lesz a bölcsesség ragyogásában a Nukva által, és a Nukva komlexebb lesz a kegyelemben a záhár által. Akkor válik egyetlen emberré a világban és minden kormányzója, mint a felső Zon”.

A hálózati kapcsolat közöttünk, az úgynevezett “ember”, nem a megszerzési vágyban, hanem a kapcsolat a vágyak és a tulajdonságok között. Mivel irva van: “Csináljunk az embert a mi képmásunkra, hasonmásunkra”. Azaz, a “csináljunk embert” ez az adakozás mértéke, amely felfedeződik kölcsönös kapcsolatban az egyéni lélek között, egy hálózatban, amely összeköti őket. Van benne “kegyelem” és bölcsesség “, a férfi és női részek. Mindezt mi tanuljuk, a Zohár könyvében.

Ezért a Zohár olvasása során, mi el kell képzeljük magunknak milyen a mi kapcsolataink, romlottak vagy a korrigáltak, de amikor felfedezzük ilyen módon, feltárul a rendszer, amelyben ezek a tulajdonságok találhatok.

Nem számít, ha feltárul romlott formában, mint a rabbi Simon tanitványainál, amikor feltárult a gyűlölet minden erejében. A legfontosabb dolog, hogy ez nem közömbösség. De ha ez az erő jó vagy rossz, nem számít. Maga az erő mértékéről, a letisztázásáról beszél. És ez a szint mindig jobb és bal vonal, két egymással ellentmondó tulajdonság, a rosz erő is és a jó erő, amelyek kapcsolódnak a “középső vonalon”.

Ezért nem kell félni a rosz felfedezésétől, “meg kell vizsgálni a rosszat, mint a jót”. A fő dolog, hogy cél felfedezésére legyen, ha lehetséges jóval magasabb, erőteljesebb  és letisztázott.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.