Dr. Michael Laitman

Nem mindennek van ára

Kérdés

Miért sokkal fontosabb a spiritualitásban a minőség mint a mennyiség?

Válasz

Mert a Teremtő elérése minőségi és nem mennyiségi. Valójában a mennyiség nem létezik, minden egy. Van egy vágy és egy fény, a kapcsolat közöttük mint  egy. Minden munkánk minőségi jellegű.

Köszönhetően a korrekciónak, a teremtmény megismeri a Teremtő értelmét, és a Felső Fénnyel való viszonyát. Minden, ami a kezdettől volt teremtve a megszerzési vágyban, a Teremtő akaratából, az ő felfedezésére volt tervezve egy bizonyos mértékig. Ő maga (“Atzmuto”) továbbra is elérhetetlen a számunkra, de a Teremtő szentelt  egy részét magából a teremtésnek. Ezáltal megkapta a megszerzési vágyat, amelynek teljesülniük kell teljes egészében, hogy felfedezze azt, aki teremtette őt.

Nem vagyunk képesek többet ennél. A kabbalisták javasolják a további növekedést, de nincs róla semmi tudásunk.

Ezért, az egész megszerzésünk minőségi, nincsen benne semmilyen számítás. Habár mi számokat használunk, de valójában mi jelenéseket fedezünk fel.

Még a mi világunkban is, ha alaposan megvizsgáljuk a dolgokat, látni fogjuk, hogy kizárólag minőségi és nem mennyiségi paramétereket. Ha megértjük, hogy a dolgok nem pontosan hasolóak, akkor a mennyiségi számítások lehetetlenné válik.

De a mi megértésünk és az észlelésünk gyenge: mi még egyelőre nem vesszük észre a minőségi paramétereket, nem tudjuk, hogyan kell érni őket. Csak később, a teljes edényben, én azonnal feltudom fedezni a dolgok minőségét, és adjak nekik helyes és pontos magyarázatot. Mert mindannyian bennem . Egyelőre mi a mennyiségek szerint dolgozunk.

Kérdés

Szóval hogyan lehet lemérni a minőséget?

Válasz

Csak a vágy mélységében derül ki. Azonban a választék hiánya más, hogy mi mennyiségi szempontból képzeljuk el a: “125 fokozatot”, “6000 év”, “600000 lelkek” és így tovább. A mi önző nyelvezetünk teljes mértékben mennyiségi adatok, és a minőség nem fontos számunkra. A múltban ennek jelentősége volt, a középkorban is, és még egy kicsit korábban, mi csak mennyiségileg fejlődtünk, miközben a minőség nem számított…

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.