Dr. Michael Laitman

A csoport nem egy eszköz, a csoport a Teremtő

Kérdés

Hogyan tudom felismerni, hogy a Zohár hatással van-e rám?

Válasz

Akkor jelennek meg a jelei, amikor elkezdem érezni, hogy mennyire fontossá válik számomra a csoport, mennyire lényeges az aggodalom a barátok iránt, a létezésükért, és a kapcsolat velük számomra  – ahogyan a cél maga is fontossá válik, mivel ezzel az eszközzel érjük el a célt.

Ez azt jelenti, hogy nincs olyan cél, ami feltárulna az eszközökön keresztül, ahogyan most gondolnánk azt. Végül is, a Teremtő (Bore) az „Jöjj és Láss” (Bo-reh). A lelkek kapcsolatának helyes rendszere, amit felfedezünk, jelenti a Teremtő képét.

Ez azt jelenti, hogy a csoport nem az eszköz a Teremtő feltárására. A csoport maga válik a Teremtővé. Feltárul úgy mint „Ő és a neve egyek”, egymással összetapadásban, ahol képtelenség különbséget tenni közöttük.

És itt nincs módunk rá, hogy különbséget tegyünk „köztem” és a „csoport” között. Ez egy olyan egység, amibe beleolvadsz és már nem létezel ott többé. A kapcsolatok helyes rendje közöttünk egy hálózatot alakít ki és egy mintáját a felső világoknak és mindent az Ein Szof (végtelenség) Malhutjává alakít. Ennek megfelelően a Fény feltárulásának szintjein felemelkedünk, az adományozás erejéből, ami a rendszeren belül folyik, mint egy végtelen áradata az életerőnek és energiának.

Az egyik nem létezhet a másik nélkül, mivel a Fény összes jelensége ugyanazokat az edényeket jelenti, amelyek belülről működnek így. Nincsen olyan Fény ami valami idegen dologként jelenne meg a rendszerben. Éppen ellenkezőleg, a rendszer maga elkezd megvilágítódni, ahogyan azt mondják: „A sötétség úgy fog ragyogni, mint a Fény.” Ezt hívják Fénynek. Semmi sem jön kívülről. Az edények helyes cselekedetei ragyognak. Nincs Fény az edényen kívül.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.