Dr. Michael Laitman

És mit tennél a király palotájában?

A Teremtő egy fokozatos fejlődési folyamaton visz át minket, azért hogy az igazi valóság elérését adja nekünk, ami a felfogásunk, megértésünk és hétköznapi érzéseink határain kívül áll.

Így megvan a lehetőségünk rá, miközben ebben a világban élünk, hogy felkészítsük önmagunkat az igazi valóság felfogására. Ha felkészítjük önmagunkat, akkor a teremtés tervének köszönhetően, ami működik rajtunk, közelebb és közelebb kerülünk az igazi valósághoz, és végül is, fel fogjuk azt fedezni, ami azt jelenti, hogy elérjük a Teremtő feltárulását a teremtett lényei számára.

De ha nem készítjük fel magunkat egy helyes módon és nem használjuk fel az életünket arra, hogy kijavítsuk a felfogásunkat, hanem közvetlenül az egónkban próbáljuk meg azt élvezni, akkor fájdalmat érzünk ahogyan a Teremtő közelebb kerül hozzánk. Ahol az egónk használatával működünk, általános globális válságot érzünk és különféle problémákat az élet minden területén.

Amikor az egónkat használjuk, és az nincs kész a korrekcióra és a változásra, válságot érzünk: az oktatásban, a kultúrában, a gazdaságban, a pénzügyekben, az ökológiában, a családok felbomlásában, a terrorizmusban, és a drogvisszaéléseknél. Ha a fájdalmas pontjait megvizsgáljuk a világunk elképzelt képének, és megpróbáljuk odakint megtalálni azt, hogy a válság érzése és a fájdalom miből fakad, azaz a Király asztala frissítő italainak keserű íze, láthatjuk hogy minden keserűség a növekvő egónkból fakad.

Ahol csak az egónk (aminek korrigáltnak kellett volna lennie, de nem készült fel erre) szerepet kap, egy válságot tapasztalunk és mindenféle problémákat amelyek a világban most feltárulnak. Így a végkövetkeztetés az, hogy fel kell készítenünk magunkat az összes erre adódó alkalmunk során.

Ha a csoportban dolgozunk, komolyan  véve a tanulást és a terjesztést, az összes eszközt felhasználva, amit a Teremtő nekünk adott, egy jó és édes ízt érzünk abban, hogy közelebb jutunk a Teremtő feltárulásához, és nem keserűséget. Mindez kizárólag a felkészültségünktől függ, vagy a munkától, ami látszólag a mi szabad akaratunk.

Elhozott téged a tanuláshoz, a csoporthoz, és megkaptad az összes magyarázatot arról, hogy mit kellene tenned; most dönts! Szabadon tehetsz bármit, amit alkalmasnak találsz arra, hogy helyet kapj a Király palotájában, de ha elfelejted, hogy azért jöttél ide hogy felkészítsd magad a hatalmas lakomára, akkor szörnyű ízt érzel mindenben, amikor az megérkezik, mivel nem vagy rá felkészülve. Tehát minden a te kezedben van, és minden a felkészüléstől függ.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.