Dr. Michael Laitman

Megtalálni az “Embert”

A workshopon mindenkinek folyamatosan le kell magát ellenőriznie, és a barátainak egymást támogatnia kell, és emlékeztetni erre a pontra, hogy a workshopon keresztül mindenki érezze a félelmét annak, hogy elfogja hagyni a kapcsolatot. Egész életünk során a csoport közepe felé kell fordulnunk, nem csak a lecke vagy a műhelymunka során.

Viszont a lecke vagy egy workshop a legfőbb idejét jelenti annak, hogy a közös gondolaton dolgozzunk, ami mindent meghatároz. Itt egymás támogatására szavak nélkül van szükségünk, és ugyanakkor éreznünk kell a belső lángolást. Fel kell fedeznünk valamiféle közös mezőt, ami folyamatosan ösztönöz és a “levegőben” tart bennünket. Ez mind tőlünk függ.

Ez olyan, mintha aláírnál egy szerződést a barátokkal, hogy folyamatosan törődjenek veled és megbizonyosodjanak róla, hogy nem hagyják ott ezt a mezőt a gondolataiddal. Fizess nekik, hogy gondoskodjanak rólad. Ezt hívják úgy, hogy “vásárolj magadnak egy barátot”. Adnod kell a barátodnak valamit, hogy motviált legyen rá, hogy folyamatosan ösztönözzön téged.

Viszont hogyan tud ösztönözni, hogy ha mi mind ugyanazon a szinten vagyunk, és ő magának is szüksége van valakire, hogy őt ösztönözze? Itt a felső gondoskodás működik, amiről azt írják, “a Teremtő az emberei között van”.

Ha úgy döntünk, hogy ösztönözzük egymást, akkor a Teremtő ösztönöz minket. Megadja ezt az erőt nekünk, hogy legalább valaki a csoportből folyamatosan kapcsolatban legyen a spiritualitással és tudatos legyen. Ez azt jelenti, hogy “a Teremtő az emberei között lakozik”.

Ha van kapcsolat, ezt úgy hívják, hogy az ima gyülekezetének háza (Beit-Knesset), amiben a Teremtő jelen van. Ahogyan írva van, “Eljöttem az ima házába, és nem találtam ott egyetlen embert?” Viszont ha van kapcsolat közöttünk, akkor a teremtő jönni fog és “embert” talál abban!

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.