Dr. Michael Laitman

Ajándék nélkül el sem tudjuk képzelni a napi értéket

B. Rábásh: 22 Levél

“Az, hogy megadják a lehetőséget tanulni, imádkozni, és elvégezni a parancsolatokat , akár egy pillanatra egy nap, az már egy ajándék a Teremtőtől. Mivel több milliárdan vannak a világban, akiknek a Teremtő nem adta meg a lehetőséget, hogy meglegyen a képessége, hogy a Teremtőre gondoljanak, akár egyetlen áldott pillanatra egy évben. Ezért, miközben foglalkozik a Torával, akkor ezt boldogsággal kell tennie, mert csak a boldogsággal terjeszthetjük ki a Tóra Fényét”.

Minden az értékelésen múlik, hogy mennyire értékeljük azt magasra “hiszen a Fény a sötétségből tör elő”. Tehát mi nagyra kell értékeljük a felső fontosságát, és a hatalmas hálat, hogy megkaptunk  egy kapcsolatot a Teremtővel. Ha a személy kifejleszti és értékeli ezt a kapcsolatot, amely a szeretet, a Fény, a magasra értékelés, becsület és minden érzelem, amely az adakozás tulajdonságának a következtében jelenik meg, a Teremtőhöz, és ha akarunk ilyen tulajdonságot, kapcsolatot, intimitást, hogy összekapcsolódjunk vele. Így haladunk, amíg el nem érünk az első kapcsolathoz.

Ezért olyan fontos, hogy benyomást kapjunk a környezettől, a Teremtő nagyságától, miközben a Teremtő rejtve marad. Nem létezik más eszközünk, arra, hogy megkapjuk ezt a hatalmasságot. És ahogyan megkapjuk ezt a környezettől, amely magasra értékeli a Teremtőt, akkora mértékben megvan az erőnk és energiánk, hogy  dolgozzunk és befektessük minden erőfeszítést, azért, hogy megszerezzük  az első kapcsolatot a Teremtővel.

A legfontosabb dolog, hogy a környezetnek ki kell fejlesztenie a jó és jóttevő Teremtő nagyságát,  amelyet mi nem érzünk, mivel mi ellentétes formában létezünk. Ha a közösségünk megmutatja ezt a személynek és állandóan gondoskodik arról, hogy kapjon ilyen benyomást, akkor képes gyorsan halad előre.

Ezért minden barátnak  pontosan meg kell vizsgálnia ez a kritériumot: mennyit fektet be a közösségbe, azért hogy benyomást kapjon a Teremtő nagyságától, az adakozás tulajdonságától, amely el van rejtve tőlünk. Pontosan ezt a tulajdonságot kell megszereznünk. És ha mi szenvedést és sötétséget érzük, a világ sötétnek tünik, mindez azért, mert mi ellentétesek vagyunk a Teremtő formájával. Ahogy irva van: “a Fény a sötétségből tör elő”.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.