Dr. Michael Laitman

Növekedj fokozatosan a spirituális létrán

Azért, hogy a teljes képet és a valódi valóságot kapjunk, szükségünk van, hogy egy kissé leválnunk attól a valóságtól, amelyhez már hozzászoktunk. És hogyan lehetséges? Hogy próbáljunk elképzelni egy állandó állapotot, amely a megszerzési vágy, amelyet a Teremtő teremtett. És minden mozdulat csak ebben a vágyban van, az Ő elismerésén belül.

Ha ez a vágy megpróbálja megérteni és érezni a valós helyzetet, akkor ezt hivjuk úgy, hogy mozgás.

Tulajdonképpen mi ebben a helyzetben vagyunk, csak a megértést és az érzést illuzióbeli valóságként fogjuk fel. Ez a torz kép annak az eredménye, hogy a mi tulajdonságunk ellentétes a valódi tulajdonsággal. Ez a fajta mozgás, játék, ahol vagyunk, azért, hogy erőfeszítést tegyünk, mint a gyerekek, megpróbálunk sikerülni a játékban, és emiatt megkapjuk a tudást, érzést, megértést, értelmet, és igy fejlődünk.

Különben, ha nem lennének ezek a játékot, gyakorlatok, akkor a gyermek növekedne, mint egy állat: egy nagyobb állattá nőne fel. De a játékok által minden alkalommal tanul, változik és emberré válik.

Itt mi is pontosan egy ilyen helyzetben vagyunk. Szándékosan adták nekünk ezt az érzést, eltávolitva a valóságtól, mint a kisgyerekek, hasonlóvá tenni magunkat mint a valódi állapot. És a tapasztalatnak megfeleően elkezdjük magragadni a valós állapotot, belé hatolunk, hogy érezzük magunkat benne.

Ennélfogva, a Kabbala Tudománya egy komplex tanács, hogy hogyan lehet a valós helyzetet megszerezni, milyen törvények működnek, milyen műveletek történnek, mit tehetünk azért, hogy átmenjünk fokozatosan a jelenlegi állapotból egy fejlettebbé, az akciók, a gondolatok, és a vágyak által.

Mindez az úgynevezett “Teremtő műve”, mivel ezen keresztül akarunk hasonló lenni  ehez a tulajdonsághoz, amely a Teremtő. Mi létre kell hoznunk feltételeket  az Ő felderítésére. Pontosan ezt teszünk lépésről lépésre, elfogadjuk a kabbalista tanácsait.

Ezek a fokozatos korrekciók, amelyek által mi korrigáljuk magunkat, abból a formából, amely ellentétesek és fordítottak az adakozás tulajdonságával, egészen addig a pontig, amig teljesen hasonlóvá nem válunk mint az, amely az úgynevezett “spirituális létra”, a mi felemelkedésünk létrája. A létra felemelkedésén mi tanulunk a spiritualis cselekedetekből, az adakozás tulajdonságának a megértéséből, az összes vágyakban.

Ezek a korrekciók az egoista tulajdonságoknak az adakozás tulajdonságához, amely jelentése: “a parancs végrehajtása”.

(Reggeli lecke, 31.08.2012, Rábásh irásai)

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.