Dr. Michael Laitman

Hangoljuk magunkat az Ein Szofhoz

Kérdés

Ha a Kabbalah Bölcselete beszél a spirituális világról, ez azt jelenti, hogy ő nem ismeri a valóságban a fizikai testet?

Válasz

A te jelenlegi érzésed valósak. Ha nem hiszed, akkor csípjed magad meg jól, és azonnal érzed, hogy létezel a testben. De a speciális cselekedetek   lehetővé teszik korrigálni a érzést és a felfogásban teljesen máképp érzed magad.

A kép a te világodban nagyon relatív, és a te érzésedtől és érzékeidtől függ. Még a létezésed a testedben is a te érzelmedben érzékeled, a tapintás révén. Ő átfogja a belső szerveket és mindent, amit megérintesz.

Általában, mi eltudjuk képzelni magunkat mint valamilyen érzelmi mechanizmust, amely irányítva van egy adott frekvencián. Szóval bővítsük ki  ki ezt a frekvenciát, hadd bontsa ki a határait és a mélységét a mi érzéseinknek. Ha ezt teszed, akkor a te világod meg fog változni, és a tested is másképp fogod felfogni.

Minden az érzékeléstől függ, és a Kabbala  Bölcselete megtanítja neked, hogyan adja át az érzékelésednek a rendszer korlátlan fogalmát, az úgynevezett “végtelen világot”.

Ma te korlátozva vagy a valóságtól egy bizonyos értelemben. Te érzed ezt a  világot, benne magadat, a többi 7000000000 emberrel, állatokkal, növényekkel és így tovább. Ezek a korlátaid. Ezenkívül, korlátozva vagy és, nem látod az okokat, nem az eredményeket, és nem a müködő erőket.Tehát a kisfiú  is lássa maga előtt a Lego darabjait, nem figyeli a logikát és a kölcsönös összefüggést, amely rejtve van benne.

Bank rablók befecskendeznek a levegőbe egy speciális sprayt, azért hogy lássák a védelmi lézersugarakat. Így akarjuk mi is látni ugyanazon a vonalakat a spiritualis világban. Ez által megvilágosodnak  a kölcsönös kapcsolatok,  te el tudod rendezni az életedet, legalábbis az e világ kezdetén.

És ez még nem minden. Mert a tested “készitve” az érzékeid által. Változtasd meg őket, irányítsad őket az új hullámra és a test megváltoztathat, más formát kap, örökkávaló válik.

Minden az érzékek irányától függ, és te feltudod emelni a spirituális kabbalistákhoz, amelyet nevezzük: “Keter”, “Hochma”, “Bina”, “Zeir Anpin”, és “Malchut”. Akkor ők az adakozásban dolgoznak, a megszerzés helyett abszorpció és örökkévalóvá válik.

Tehát, a valóság érzékelése egy nagyon fontos dolog. Nem véletlen akarjuk, hogy a gyermek először is, megismerkedjen a világgal, amelyben él. Mielőtt elkezdene kísérletezni, hogy felismerje, mi káros és mi előnyös, mihez kell vonzódjon és távolodjon. Először is, stabilizáljuk őt helyes módon a környezethez.

Innentől megértem, hogyan kell, hogy működjek: a legjobb dolog számomra az, hogy felfedezzem az igazi valóságot, stabilizáljam magam a valódi erők szerint, amelyek működnek. Mert ma mint egy csecsemő vagyok, aki dobja a kézét és lábát, még nem lát vagy hall. Szóval meg kell szerezzük a többi  érzékeket.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.