Dr. Michael Laitman

A szeretet ajándékba a teremtménynek

Teremtőben nincsen semmi más, csak szeretet. De annak érdekében, hogy megtudjuk szerezni, mi az a szeretet, mivel ez egyáltalan nem érthető, a Teremtő megteremtette a megszerzési vágyat mindenféle eszközöket, amelyekkel megtudjuk szerezni a szeretetet.

A szeretet, az valami idegen a mi egónk számára, nem a természete. Hogyan lehet az, hogy én kóstolok mindenféle izeket, amelyek előttem állnak, én ezektől az izekből érezzem a házigazda szeretetét? Milyen kapcsolat van ezek között?

Ez a teremtés értelme – “létezés a semmiből”, mert ebben a “semmi” – ben “létezik” valami. Mivel, a “semmi”- ben, a megszerzési vágyban én elérek a “létezés”- hez, azaz, sóvárgok a megszerzés vágyban, hogy elérjem a szeretetet, ez a tulajdonság, le van vágva a teremtménynek minden dologban.

És hirtelen olyan csoda történik, amelynek eredményeként  működnek, és a jelenségek a megszerzés vágyban, ő megszerzi a tulajdonságot, amely hasonló a felsőbb Isteni természettel.

Ez egyáltalán nem világos nekünk, hogyan mükődik az “adni és kapni”, lehetséges, hogy olyan csoda születik, amely jelentése a “szeretet”. Ő nem tartozik a megszerzési vágyához.

Minden alkalommal, minden szakaszban, nekünk ki kell egészítsük a cselekvéseket és csodálatokat, amelyet megtapasztalunk a megszerzési vágyban, azért, hogy összegyűjtsünk mindent, és elérjük a szeretet tulajdonságát.

(Reggeli lecke, 3.09.2012 a”Tiz Szfira tanulmánya”)

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.