Dr. Michael Laitman

Egóm tükrében

Kérdés

A barátaim a csoportban elmagyarázták nekem miért van szükségem az egómra a csoporton belül. De miért van szükségem az egómra amit kinnt, az utcán érzek a külső emberek között?

Válasz

Az mind a te lelked része! Malchut, a lélek, az emberiség, mindegy hogyan nevezzük, az valójában te magad vagy. Akkor kik azok a többiek? Ők mind a te részeid, minden csakis rólad szól.

Mindez azt jelenti, hogy ez egy hét milliárd részből álló több rétegű struktúra, ahol az egyéni lelkek összekapcsolódnak, és egy kétdimenziós sík helyett mindez egy gömböt hoz létre. Szóval neked abszolút szükséged van mindenre. Ennél fogva egy cinikus, tiszteletlen hozzáálás bárkivel szemben is a világban komolyan hátráltatja spirituális előrehaladásodat.

valójában el kell érjél egy olyan állapotot, ahol érzékeled az egész világot, a teljesen pozitív személyeket és teljesen negatív személyeket, olyan közel magadhoz, hogy úgy érzed ők mind a te elválaszthatatlan részeid. Ők valójában senkik. A te szempontodból ők bábuk, és csak azért működnek hogy neked a megfelelő hátteret nyújtsák hogy te közelebb kerülhessél a Teremtőhöz.

Kérdés

Én nem vagyok képes elviselni az egómat. Nincs választásom, az saját leválaszthatatlan részem, de ugyanakkor képes vagyok elmenekülni mások egójától, vagy azokat magamtól elhessegetni.

Válasz

Hol látod te bárki más egóját? Amennyiben azt saját egódon belül érzed akkor valójában mit érzel? Mindez a te saját egód. Úgy tűnik számodra mintha a világ számtalan emberre oszlana de valójában még most is csak saját magaddal beszélgetsz!

2o12 augusztus 17. Harkov 2.lecke

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.