Dr. Michael Laitman

Hunyd be a szemedet és maradj kapcsolatban!

Kérdés

Miután elképesztő közelséget és egységet éltünk át a barátokkal a kongresszuson, hogyan tudjuk megakadályozni hogy visszasüllyedjünk a mindennapos rutinba, és hogyan tudunk megmaradni ugyanabban a magasztos szándékban az út és a barátok iránt?

Válasz

Be kell hunyd a szemeidet és maradj kapcsolatban!

1. Először is, részt kell vegyél az összes leckén, workshopon és annyi közös eseményen ami csak lehetséges. Nem leszel képes tovább jutni enélkül.

2. Másodsorban soha ne bízz a saját értelmedben! Láttam néhány nagyon okos tanítványt, akik jó analítikus megközelítéssel rendelkeznek, de mégis képtelenek magukat analizálni és kutatni, és ez egy nagy probléma. Még akkor is ha képesek magukat kritkus analízis alá helyezni, mégsem képesek azta  kritikát valóban kielemezni. Ezáltal inkább az értelem irányában haladnak tovább ahelyett hogy az odaadás és önfeláldozás irányában haladnának. és enélkül a személy besüllyed a isztátlan, önző erők (Klipák) közé, az adakozó, spirituális erők helyett.

Pontosan ez az amitől félnünk kell, hogy nehogy az értelem útját válasszuk a lélek önzetlen odaadása helyett. Már eddig is sok barátot láttunk elhullani az úton, és még sokan mások vesznek majd el. A célt csak azok érik majd el, akik a célnak adják magukat teljes lelkükkel és hajlandóak szemeiket behunyva előre haladni.

2012 augusztus 21. lecke első része, Rabash írásából…

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,150 seconds.