Dr. Michael Laitman

Egy anya sietve jön, amikor fia sírva fakad

Kérdés

Mit jelent az, hogy nekem minden kérdésemmel a Teremtőhöz kell fordulnom?

Válasz

Mi nem vagyunk ahhoz hozzászokva hogy a felső erőre emlékezzünk és arra gondoljunk.

Mindez nem azért van mert nem vagyunk vallásosak, a vallásos emberek sem gondolnak a Teremtőre olyan értelemben amire én utalok. Senki sem gondol igazán Ő rá.

Az, hogy Ő rá gondoljunk azt jelenti, hogy megértjük egyszerűen mindent Ő tesz. Mi beszélhetünk minderről magasztos szavakat használva, olvashatunk róla könyvekben de mindez nem segít.

Mi, azaz az egész emberiség, az összes lelkek, az összes vágyak, az általános hálózat, az egész rendszer, Malchut, a Sechina (Istenség), mind egyetlen, a Teremtőnek nevezett erőben léteznek. Nekünk fel kell fedeznünk, hogy mindannyian Ő benne létezünk. Ez az egyetlen megoldandó probléma: a Teremtő felfedése a teremtett lények számára, és pontosan ez az amivel a Kabbala bölcsessége foglalkozik.

A Teremtő felfedése a teremtett lények számára történhet vagy a szenvedés útján keresztül, hatalmas problémákon át, amikor a hatalmas szomorúság és reménytelenség következtében az egó összezsugorodik, és megszorítja magát annak érdekében, hogy ne érezze a szenvedést. Feladja élvezet iránti vágyát és készen áll bármire annak érdekében hogy ne szenvedjen.

De képzeljük el milyen hatalmas és szörnyű szenvedéseken és problémákon kellene a személynek átmennie annak érdekében, hogy feladja élvezet iránti vágyát. Ez nem öngyilkosságról szól, hanem egy olyan cselekedetről mely  milliárdnyi mértékben hatalmasabb életünknél. Mégis a hatalmas szomorúság nyomására az egó képes összezsugorodni egy olyan szélsőséges mértékben, hogy addig szorítja meg magát amíg már nem akar létezni.

Mi nem arról az apró vágyról beszélünk melyben jelenleg létezünk, hanem egy olyan vágyról mely folyamatosan növekszik és akkora mértékben szenved hogy inkább megszorítja magát. És akkor a vágy még nygaobbra nő, és a vágy ismét korlátozza magát.

Ezt hívjuk a szenvedés útjának. Amennyiben ezt az utat követjük, akkor “még a halál is jobb mint az élet”, és mégis lehetetlen meghalni.

De lehetséges az előrehaladás, és a megszerzés iránti vágy korlátozása és korrekciója egy olyan módon hogy az adakozni kezdjen azáltal, hogy felfedezi a Teremtőt, hogy maga a Teremtőben létezik egy olyan külső erő hatására ami Reformáló Fénynek van nevezve. Azaz ugyanazon Teremtő segítségével lehetséges Ő hozzá fordulni egy különleges módon.

Ezt a módszert lehetetlen egyénileg, függetlenül felfedezni. Mi láthatjuk azt, hogy még akkor is amikor az emberek meghallják a magyarázatokat még mindig nem értik meg mi is ez a Reformáló Fény. Ennek a módszernek a különlegessége az abban a tényben keresendő,  hogy ahelyett hogy én szenvedek a Teremtő hatása miatt, aki bennem rossz érzést kelt ahogy Ő közelít felém, én kérem azt, hogy Ő korrigáljon engem.

Én olyanná akarok válni mint Ő, én jó akarok lenni. Megelőző akciókba kezdek és a Teremtő elkezd engem segíteni! De nekem mindezt kérnem kell, készen kell álljak erre az adakozásra. Végül is ha csak megszerzés iránti vágyamon belülről sírok fel semmi sem segíthet. Hogyan befolyásolhatna engem a Teremtő a Reformáló fénnyel, amennyiben én nem kérem azt hogy az reformáljon engem és korlátozza megszerzés iránti vágyamat?

Nekem úgy kell a Teremtőhöz fordulnom, hogy Ő segítsen engem vágyam korlátozásában, és, hogy a vágyat adakozóvá változtassa, hogy az Ő hozzá váljon hasonlóvá. Ennek nem szabad a szenvedés hatására történnie, hanem az Ő cselekedete által, amit én maga kérek Tőle.

Ezáltal mi megkaptuk azt a lehetőséget hogy Ő hozzá forduljunk a magunk között létrehozott kapcsolatokon keresztül.. Amennyiben mi a közöttünk levő kapcsolatokat megfelelően rendezzük el, a kapcsolat az általunk akart adakozás formáját veszi fel. Mi úgy építjük fel ezeket a kapcsolatokat mint a gyerekek, akik a játék által mintha tennének valamit. Mi mindannyian tudjuk magunkról, hogy önzőek vagyunk, hogy a kapcsolataink is valójában önzőek, és hogy mindenki magának akar sikert vagy profitot. De mégis mi mindannyian együtt kérjük a Teremtőt, hogy Ő cselekedjen és változtasson meg minket.

Ez a kérés továbbra is önző, mivel lehetetlen másképpen felkiáltani a sötétségből, a száműzetésből. De végül kérésünk mégis beteljesül, mivel a Felső Fény, a Teremtő figyelembe veszi az állapotot, a feltételeket melyek közül mi kérünk. Ő megérti azt, hogy mi nem vagyunk képesek egy ennél spirituálisabb, alturisztikusabb kéréssel fordulni Hozzá mivel mi egónkon belül létezünk, és csak magunknak akarunk megszerezni.

Mindez olyan mint egy kisbaba aki még nem érti mit is akar de sír, és anyjának meg kell azt értenie, fejtenie és gondoskodnia kell róla. Nekünk is ugyanígy kell felsírnunk: Először is meg kell próbálnunk mindent amire csak képesek vagyunk, és utána fel kell sírnunk Hozzá. Ez a Kabbala módszere. Ne várjuk azt, hogy megsajnálnak minket felülről ok nélkül. A Teremtő nem ismer kegyelmet, mivel kegyelem az adakozás megadása amikor pontosan azt kérik.

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.