Dr. Michael Laitman

Elköszönni a fantáziáktól

Báál HáSzulám, “Test és lélek” cimű cikkből: “És az összes többi koncepcióval, amely kombinálja az okot és a módszert más módszerekkel, tilos a mi számunkra használni, mert különben a bálványimádásba fordulunk”.

Ha elképzelek magamnak valamit, ami nem ragadta meg érzékemet, ez az úgynevezett “bálványimádás”. Ebből világos, hogy milyen illúzióban található az egész emberiség. Az én levizsgálásom pontosnak kell lennie. Valós adatokra kell alapuljon, ami nekem a kezemben van és nem elképzelésben és spekulációban. Csak ez a felfogás és megközelités fog engem megváltoztatni és látni, a valódi  érzékemben, a testiben, egy új világot. Minden más egy elképzelt játék.

Csak, ha abbahagyom elképzelni és felismerem, hogy semmi nem létezik az öt érzékemen kivül, amely csak abban támogat, hogy  a “bíró csak azt hisz, amit a kezében van” – ez szükségessé teszi, hogy kibővítsem az érzékemet. És ezért “képzelődés” tiltása szükségessé teszi a belső változásokat, amely segitségével felfedezem a felső világot az én közös érzékszerveimben.

Kérdés

De ezt senki nem érti meg!

Válasz

Igaz. De van egy dolog – a gonosz felismerése. Csak amikor a személy eléri a végét, amikor az állapotok valóban elviselhetetlenné válnak, akkor nyilik meg a változásra.

Az emberiségnek el kell jutnia a vallás és a hit végére. Ezért modern vallási fanatizmus folyik. Van ennek helye, az embereknek meg kell találniuk az élet összes módszerét. Csak akkor fognak tudni átmenni  a végéig, és felfedezzék az igazságot – az egyszerű materialista igazságot, amely csak egy forráson alapul,  az érzékek észlelésében.

Ez a Kabbala Bölcselete, amely nem misztika és nincsenek szörnyek. A szamár is áll a jászolj előtt, vagy van az étel vagy sem. Nincs más lehetősége. Végül, az emberek felfedezik, hogy az összes a hiszemények nem nyújtanak nekik élelmiszert, és nem adnak semmit. Te romlasz, és nem tudsz élni vagy meghalni. Nem leszel megelégedve az érzékeiddel, és akkor ki kell cserélni őket.

Először elképzeljük ezt a világot az érzékszerveinkben, és élünk itt a felfogás megváltoztatása nélkül. És azután, elkezdünk romlani, az érzelmek összehúzodnak, korlátozzuk. Ez hasonló a születés futárával: a világ fekszik a sötétségben, szegénységben, a problémák és veszélyekben, illetve a választás hiánya miatt futnom kell az érzésektől. Nincs itt más helye a hitnek, hogy létezne valami jobb, mint a “másik oldal” – én élni akarok most. A következő világ reménye már nem segit.

Ma a problémák nyomják a zsebünket, és holnap leesnek a lelkek az életerő forrásától és együtt a Kabbala bölcseletétével, az egész világgal együtt, elviszi az embereket a megértéshez, hogy meg kell változtassák a felfogásukat. A legfontosabb dolog a megszerzési vágyban  van. És az embereknek meg kell változtatniuk a megszerzési vágyat az adakozás vágyra.Ne higyennek abban többet, amit nem látnak, és nem tudják meg csak tapasztalatból. Fantazia nem fog segíteni. Az emberek annyira fejlődtek, hogy érezni fogják, hogy az egyetlen út az érzékeik megváltoztassa.

Ez a gonosz felismerése, a gonosz hajlam, amelyet a Teremtő teremtett a “Tóra”- val együtt”, azaz a korrekciós módszer, a Fény ereje, amely korrigál, és lehetővé teszi elérni a jó hajlamot. Ez három állapot, az út három szakasza.

(A”Test és lélek ” reggeli leckéjéből 3.09.2012)

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.