Dr. Michael Laitman

Az Egység elérése

Az Egység elérése

Az egyetlen dolog mely befolyásol minket az a Fény. Ez ad nekünk energiát, és egyrészt szolgálhat mint egy “perpetum mobile” motor számunkra, vagy másrészt eltávoldhat tőlünk, mely esetben mi lezuhanunk és gyengévé válunk, egészen addig az állapotig hogy állati, biológiai testünk létezése megszűnik. Mindezt a Fény teszi velünk. Az összes esemény mely bennünk történik, mind a pozitív mind a negatív események, csak a Fény hatására történnek.

Ennél fogva mi nem vagyunk képesek kibeszélni magunkat semmiből, sem pszichológiai, sem másfajta problémából. Mindent csakis a Fényre kell irányoznunk. Amennyiben az közelebb van a dolgok jobbá válnak, és amennyiben az távolabb van – a dolgok rosszabbodnak. És ez így történik abszolút mindennel. Minden ami bennünk történik, mint egy edényben, csakis a Fény hatására történik.

A Fény az egy, az egyszerűen az adakozás iránti vágy, a beteljesülést adni akaró vágy, a szeretetet adni akaró vágy. És mi minél inkább megkülönböztetjük és analizáljuk, hogy az “egy” mit jelent, és hogyan válhatunk ahhoz hasonlóvá, annál gyorsabban érjük el célunkat.

Ok, én emlékszem hogy a Fény teszi mindezt velem, hogy az helyez mindenfajta akadályokat elém. És akkor mi van ezután? Ezután ki kell elemeznünk ez egységet: hogyan vagyunk képesek azt elérni, amikor egyesülünk összes “kemény, éles szögleteink” ellenére?

Én tanulmányozom a teremtő hogyan játszik velem, nekem mindenfajta gondolatot, vágyakat, lehetőségeket és véletlenszerű eseményeket adva. És amikor én megpróbálom Őt megtalálni mindezek mögött, elkezdem látni, hogy Ő hogyan befolyásol engem. Ez már a lélek analízise a személyiség helyett. Végül is minden, ami a Teremtő felettem való befolyására vonatkozik, valamint az én Ő rá való befolyásomra, az a lelkemet formázza meg bennem, azt a felszínre hozva. És vica versa minden, ami egyszerűen csak összekapcsolódik másokkal de nem tartalmazza a Teremtő Fényét, az a spirituális kövületi vagy állati szinthez tartozik.

2012 augusztus 17, Harkov 2.lecke

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,869 seconds.