Dr. Michael Laitman

A Fáraó átváltoztatása a Szent Angyallá

A Fáraó átváltoztatása a Szent Angyallá

A Teremtő Szeretetének ereje, mely kezdettől fogva hiányzik a teremtett lényben, egy ellentétes formába van átadva. Ezt hívjuk  gonosz hajlamnak. Annak a szeretetnek a mértékében, mellyel a Teremtő hozzánk fordul, ez a szeretet egy ellentétes formában hatol belénk, és megszüli bennünk a gyűlölet, a szétszakadás szintjének érzetét. Amennyiben mi ezt most visszájára fordítanánk, szeretetet kapnánk helyette.

Vágy/GyülőletA Fáraó átváltoztatása a Szent AngyalláSzeretet

Szeretet

A Teremtő megteremti a megszerzés iránti vágyat, és átadja annak az Ő szeretetének teljes erejét. A vágy maga csak egy kicsiny pont, de most az a szeretet erejének környezetében van, melyet ő maga a gyűlölet világának érzékel.

Nekünk a gyűlöletet vissza kell fordítanunk szeretetté. Ennyi az egész! Ezt nevezzük úgy, hogy a “gyűlölet hegye”, mely átváltozik a “szentség hegye”-vé.

Mi csak a szándékunkon dolgozunk. Mi nem vesszük figyelembe a vágyat, mivel azt a természettől kaptuk. Minden csak azon múlik hova irányítjuk a gondolatainkat. Ezáltal nem számít hogy mik a személy vágyai. Azok nem a személyen magán múlanak. Kezdetektől fogva létezik a Taryag (613) vágy, és mindegyik csakis a megszerzésre vonatkozik. Az ember ki akarja használni a Teremtőt, ezért van Fáraónak nevezve. A mi teljes munkánk abból áll, hogy a Fáraót átváltoztassuk a Szent Angyallá.

2o12 szeptember 13., Reggeli lecke, 1.rész Zohár

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.