Dr. Michael Laitman

A személyt kell, korrigálni és nem az angyalt

A személyt kell korrigálni és nem az angyalt

Kérdés:

Hogyan lehet az, hogy  valaki aki bűnben született,  ne bűnözzön?

Válasz:

Természetesen nem. Mindannyian bűnben születettünk, és mi képtelenek vagyunk, arra, hogy ne kövessünk el bűnt. Senki sem várja, hogy legyünk angyalok. Amit kívánnak számunkra, hogy vegyük észre ezt, és értsük meg, hogy mi a bűn valójában.

A bűn, az bármilyen vágy, ami a kapcsolat ellen van másokkal szemben, a törés korrekciója ellenében. A közös lélek eltört, és most mindenki egy törött rendszerben létezik az ő egoizmusával. Az egóm segítségével én akarom valahogy kihasználni a többieket, de ez nem számít, ez egy természetes vágy.

A valódi egoizmus, amely ellenében kell dolgoznunk, csak akkor nyilvánul meg, amikor valóban megpróbálunk összekapcsolódni a másikkal, és egy ellenállás merül fel bennem, hiányzik a vágy, hogy összekötődjek velük.

Az egyszerű emberek, akik  a szokásos módon,működnek ebben a világban ők nem egoisták. Ők nem próbálnak összekapcsolódni egyetlen rendszerben. Az egó csak azzal a feltétellel nyilvánul meg, ha a személy össze akar kapcsolódni, azzal a szándékkal, hogy korrigálja a törést.

Korrigálni a törést, azt jelenti, hogy legyünk összekötve a céllal, azaz felfedezzük a Teremtőt. És lehet, hogy én nem is akarom ezt. De ha én mindenesetre erőfeszítéseket teszek, akkor felfedeződik a gonosz, vagy a törés ereje. Ez jelenti, az igazi egoizmust.

De az egyszerű ember nem dolgozik ezen, nincs egó! Először is, mi fel kell fedezzük a törés erejét, amely köztünk működik. Csak akkor tudjuk kijavítani a törést, és átfordítsuk az egység erejére. Ez lesz a gonosz felismerése, amelyből megszületik az ima, behozva a korrekciót, azaz jóságot.

Ez az egész folyamat csak azoknak történik meg, akik próbálnak összekapcsolódni azzal a céllal, hogy korrigálják a törést, és hogy felfedjék a Teremtőt és ezáltal elégedettséget okozzanak a Teremtőnek. Ez teljesen világos kell legyen számunkra, hogy mindez csak ezzel a szándékkal történik meg. És akkor mi összekapcsolódunk a cselekedetek a láncolatában, amelyek segítségével felfedezzük a gonoszt, segítséget kérünk, megkapjuk a korrekciót erejét, és elérjük a felfedezést.

2012 Szeptember 14, Reggeli lecke, Rábásh írásai, “Levelek:

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.