Dr. Michael Laitman

A kölcsönös garancia a spirituális megszületés alapvető feltétele

A kölcsönös garancia a spirituális megszületés alapvető feltétele

A kölcsönös garanciának köszönhetően a személy elér egy olyan állapotot, amikor érzi hogy mindenkitől támogatást kap annak érdekében hogy minden szükségletét kielégíthesse. És csak akkor képes a többiekre gondolni. Csak ezzel a feltétellel képes egója fölé emelkedni.

Nem léteznek más erők. Az egó az egyetlen erő mely uralkodik felettünk, és csakis a csoporton belül vagyunk képesek azt semlegesíteni.

Amennyiben a csoport nem semlegesíti és nullázza le egómat, soha nem leszek képes azt saját magam megtenni. Én mindörökké abba eltemetve maradok, és nem leszek képes kilépni, megszületni. A kölcsönös garancia az élet törvénye számomra, ez az alapvető feltétele spirituális megszületésemnek.

Amennyiben nem kapom meg a csoporttól a teljes védelem biztonságos érzetét, és minden szükségletem nyújtását, soha nem leszek képes önmagam fölé emelkedni. Valójában a kölcsönös garancia az, mely életet ad bennem ennek az érzésnek, és az többé nem rajtam múlik. Amennyiben a barátok engem a kölcsönös garanciával befolyásolnak, akkor én sem vagyok képes abbahagyni a rájuk való gondolás, róluk való gondoskodást. Ez az ahogy a rendszer működik.

Mindez olyan, mint a kisbaba édesanyja karjaiban, aki érzi, hogy semmi probléma nem érheti. Ösztönösen biztonságban érzi magát, és, hogy bizonyosan megkap mindent amire szüksége van. Ez az, ahogy éreznem kell magamat, mint egy kisbaba a csoport karjaiban, aki úgy érzi minden problémája elszállt, szétfoszlott, gondolatai, izgalmai, aggodalmai és kérdései megszűntek.

Semmi nem kapcsolódik magamhoz, mintha a levegőben lebegnék. Ettől a pillanattól kezdve vagyok képes én másokra gondolni.

Mi megváltoztathatatlan törvényekről beszélünk, olyan erőkről melyek rajtunk működnek. Ez nem valami fantázia, vagy feltevés. Amennyiben a kölcsönös garancia törvénye, ereje működik rajtam, akkor képes vagyok leválni saját magamról, és semmi különbséget nem okoz, hogy én ezt akarom vagy sem. Amennyiben a barátaim ezzel az erővel működnek rajtam, akkor megszabadultam az egó hatalmától. Attól a pillanattól kezdve képes vagyok másokra gondolni.

2o12 szeptember 24, Reggeli lecke, 1.rész, Báál HáSzulám írásaiból

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,644 seconds.