Dr. Michael Laitman

A spirituális vágyak nagysága

A spirituális vágyak nagysága

Kérdés:

Mi a határvonal a materiális vágyak elnyomása és a spirituális vágyak megszerzése között?

Válasz:

Mi nem nyomjuk el vágyainkat! Mi egyszerűen megbeszéljük azokat, és azonnal nagyobb súlyt, hatalmasságot társítunk a következő, magasabb szintű vágyakhoz, azokhoz melyek minket egységhez és integrációhoz vezetnek, mivel azok jóval fontosabbak, jobbak, magasztosabbak, felsőbbek és értékesebbek mint materiális vágyaink, hajlamaink. Ez még akkor is így van, ha egoisztikus vágyaink pozitívnak tűnnek, mint az, hogy bizonyos fajta zenét akarunk hallgatni, valami irodalmat akarunk olvasni, balettre akarunk menni, vagy egy jó focimeccset nézni, vagy egy klubba elmenni, vagy valami különleges ételt enni – bármi is legyen a vágy.

Más szóval ebben a fázisban a csoport segítségével egy nagyon komoly és erős benyomást kell megkapnom arról, hogy ezek a kollektív, integrált globális standardok jelentik a következő szintet. Azok nemcsak hogy egy lépéssel feljebb vannak, hanem összehasonlíthatatlanul előre haladottabbak mint korábban említett állati vágyaink, melyeket a természet automatikusan ébresztett fel bennünk, és mi mint rabszolgák megpróbáltuk azokat azonnal kielégíteni.

2012 március 1., Beszélgetés az Integrál Oktatásról

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.